fbpx

Kogels voor stenen: VS nemen Israëlische aanpak over

vluchtelingen mexico 2 1 | GFCDe Verenigde Staten zullen stenen beschouwen als scherpe munitie. Als migranten met stenen gooien naar de tienduizenden militairen die naar de Mexicaanse grens zijn gestuurd om hen tegen te houden, zullen zij worden neergeschoten.

Amerika zal bij stenen gooiende migranten op Israëlische wijze reageren: met kogels.

“Dit is het leger. Ik hoop dat het niet zo zal zijn. Maar ik zal je dit vertellen: iedereen die met stenen gooit, zoals ze Mexico hebben aangedaan en het Mexicaanse leger, de Mexicaanse politie – waar ze de politie en soldaten van Mexico zwaar verwondden – we zullen dat beschouwen als een vuurwapen, want er is niet veel verschil als je met een steen in het gezicht wordt geslagen,” zegt het Witte Huis.

OOK INTERESSANT
Ramdin aan Speciaal Gezant Slavernijverleden: ‘Excuses moeten hier plaatsvinden’

De VS pakt fors uit om de “invasie” van “stoere mensen en criminelen”, maar ook mosliminfiltranten “uit het Midden-Oosten” die onderweg zou zijn, tegen te houden.

Diverse media berichtten dat enorme “migrantenkaravanen” uit Centraal-Amerikaanse landen op weg zijn naar de USA. De Amerikanen lijken vast van plan geen enkele migrant door te laten, maar het lijkt niet verwachtbaar dat de tienduizenden, na een mars van duizenden kilometers naar de Amerikaanse grens, terug zullen keren naar hun thuisland.