Koelcontainers op terrein RZW voor opbaren coronadoden

GFC NIEUWSREDACTIE- Op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn er twee koelcontainers geplaatst om lijken op te baren.

DWT meldt dat het mortuarium volgeraakt, vanwege het hoog aantal coronadoden dagelijks. In totaal liggen 47 lichamen van personen die aan het virus zijn overleden opgebaard.

Nabestaanden worden opgeroepen om onmiddellijk met de voorbereiding van de begrafenis of crematie te beginnen zodra ze hebben vernomen dat hun familielid is overleden, anders kunnen er chaotische situaties ontstaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Meest belangrijke reden waarom mensen met het virus besmet raken wordt niet eerlijk verteld

Lichamen van coronadoden worden volgens het protocol pas na vier tot vijf dagen aan nabestaanden afgestaan omdat gedurende die periode het lijk nog zeer besmettelijk is en ook niet door afleggers aangeraakt mag worden.

Mocht het aantal sterfgevallen de komende periode toenemen en de mortuariumcapaciteit verder onder druk komen, zullen lijken na afstemming met de procureur-generaal misschien al na drie dagen worden afgestaan aan nabestaanden, zegt minister Amar Ramadhin aan DWT.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten