fbpx
Koeien verdrinken in trens

Vier koeien van een weiland te Reeberg zijn in een trens verdronken. Door vernieling van walabapalen van de omrastering van het weiland, zijn zes koeien uitgebroken met voor de vier het noodlottig gevolg. Amrish alias ‘Naani’ (41) wordt als schuldige aangewezen in deze kwestie.

Hij is op donderdag 22 oktober door de politie van Lelydorp aangehouden. De man is in dienst genomen door zijn werkgever en woont op het perceel van hem te Reeberg. Amrish heeft een lelijke gewoonte; zodra hij onder invloed is van alcohol verkeert, brengt hij gras op een hoop en steekt dit in brand met als gevolg dat de rookontwikkeling overwaait naar de buren.

Het vuur verspreidt zich zodanig dat de omliggende terreinen ook brand vatten. De walabapalen van de buren waarmee de omrastering is opgetrokken, worden vernield door de brand. Zo ontstaat er dan een opening waar de koeien van de buren kunnen openbreken uit de omrastering.

In de maand september had de buurman al aangifte gedaan en kon de politie erger voorkomen. De twee walabapalen die vernield waren, werden door Amrish weer gekocht en bevestigd.

Op zondag 18 oktober heeft Amrish wederom brand gesticht en zijn 6 walabapalen van de omrastering afgebrand, waardoor zes koeien van de buurman zijn uitgebroken. De buurman deed wederom aangifte en de politie ging ter plaatse voor onderzoek.

De koeien waren nergens te bespeuren. De eigenaar ging het bos in en merkte op dat vier van de koeien op de grens tussen het terrein waar Amrish bewaakt en van hem dood waren. De koeien zijn vermoedelijk uitgegleden en in de diepe trens gevallen. Van de vier kadavers, bleken drie van de aangever te zijn.

Eén moet van iemand anders zijn die hetzelfde lot is overkomen. De eigenaar van de koe kon voorkomen dat zijn andere koeien ook in de trens terecht kwamen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Amrish in verzekering gesteld. Hij had geen toestemming van de eigenaar om brand te stichten op het weiland.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…