fbpx
KNVB ondersteunt Surinaamse sportleiders in voetbal

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S&J) verzorgt met tussenkomst van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) een training aan Surinaamse sportleiders van het ministerie.

De minister van S&J heeft een beroep gedaan op de KNVB voor hun ondersteuning, om sportleiders van het ministerie de basis voetbalcursus “World Coach Beyond Football ” te laten volgen, in verband met het aanleggen van mini-kunstgrasvelden in diverse gebieden in Suriname.

Zes dagen lang worden cursisten de gelegenheid geboden om op deskundige wijze lifeskills en voetbal aan te leren. Deze manier van trainen, theorie en praktijk samen, is bedoeld om de sportleiders inzicht te geven hoe jong talent te motiveren.

De cursisten gaan het voetballen gebruiken om jongeren levensvaardigheden bij te brengen, zodat zij straks als volwassenen deze levensvaardigheden qua hygiëne en educatie in de maatschappij kunnen gebruiken.

Na afloop van de training ontvangen de sportleiders een certificaat van de KNVB. Zij zullen worden ingezet om met jongeren van omliggende omgeving bij de centra van het ministerie van S&J, waar de mini-kunstgrasvelden liggen, bezig te zijn. Dit alles in samenspraak met het onderdirectoraat Recreatie en Sport die voor de grasvelden verantwoordelijk is.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.