KNVB ondersteunt Surinaamse sportleiders in voetbal

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S&J) verzorgt met tussenkomst van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) een training aan Surinaamse sportleiders van het ministerie.

De minister van S&J heeft een beroep gedaan op de KNVB voor hun ondersteuning, om sportleiders van het ministerie de basis voetbalcursus “World Coach Beyond Football ” te laten volgen, in verband met het aanleggen van mini-kunstgrasvelden in diverse gebieden in Suriname.

Zes dagen lang worden cursisten de gelegenheid geboden om op deskundige wijze lifeskills en voetbal aan te leren. Deze manier van trainen, theorie en praktijk samen, is bedoeld om de sportleiders inzicht te geven hoe jong talent te motiveren.

De cursisten gaan het voetballen gebruiken om jongeren levensvaardigheden bij te brengen, zodat zij straks als volwassenen deze levensvaardigheden qua hygiëne en educatie in de maatschappij kunnen gebruiken.

Na afloop van de training ontvangen de sportleiders een certificaat van de KNVB. Zij zullen worden ingezet om met jongeren van omliggende omgeving bij de centra van het ministerie van S&J, waar de mini-kunstgrasvelden liggen, bezig te zijn. Dit alles in samenspraak met het onderdirectoraat Recreatie en Sport die voor de grasvelden verantwoordelijk is.

Overige berichten