Knuffelen en zoenen is ‘seksueel suggestief’ en daarom ontoelaatbaar op Facebook

Redactie GFC Nieuws — Twee Zweedse politieke partijen mogen van Facebook hun campagne niet via het platform promoten. In één campagnevideo kussen twee homoseksuele mannen elkaar. In een ander filmpje loopt een kandidaat door een bos met een jachtgeweer.

Facebook scherpte zijn regels voor politieke reclame aan. Dat gebeurde in de nasleep van beschuldigingen dat Rusland het platform misbruikte. Moskou zou zich via het medium mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Het beeld van knuffelende en zoenende homo’s is volgens Facebook “seksueel suggestief” en daarom ontoelaatbaar op het platform.

Het medium wees een verzoek van de christendemocraten af om een ​​politieke advertentie te promoten ter ondersteuning van hun kandidaat Ella Bohlin. Die wilde daarmee haar kiezersbasis op het platteland aanspreken.

De film laat zien hoe Bohlin met haar hond door de majestueuze bossen van Zweden wandelt terwijl ze een jachtgeweer op de schouder draagt. Zij zegt dat haar partij de EU niet zal toestaan ​​om Zweden te dicteren hoe het jachtbeheer gereguleerd moet worden.

Nergens is te zien dat zij schiet of zelfs het wapen ergens op richt, maar de aanwezigheid ervan maakte het beeldmateriaal ongeschikt voor promotie op Facebook.

Overige berichten