fbpx
Knuffelen en zoenen is ‘seksueel suggestief’ en daarom ontoelaatbaar op Facebook

Redactie GFC Nieuws — Twee Zweedse politieke partijen mogen van Facebook hun campagne niet via het platform promoten. In één campagnevideo kussen twee homoseksuele mannen elkaar. In een ander filmpje loopt een kandidaat door een bos met een jachtgeweer.

Facebook scherpte zijn regels voor politieke reclame aan. Dat gebeurde in de nasleep van beschuldigingen dat Rusland het platform misbruikte. Moskou zou zich via het medium mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Het beeld van knuffelende en zoenende homo’s is volgens Facebook “seksueel suggestief” en daarom ontoelaatbaar op het platform.

Het medium wees een verzoek van de christendemocraten af om een ​​politieke advertentie te promoten ter ondersteuning van hun kandidaat Ella Bohlin. Die wilde daarmee haar kiezersbasis op het platteland aanspreken.

De film laat zien hoe Bohlin met haar hond door de majestueuze bossen van Zweden wandelt terwijl ze een jachtgeweer op de schouder draagt. Zij zegt dat haar partij de EU niet zal toestaan ​​om Zweden te dicteren hoe het jachtbeheer gereguleerd moet worden.

Nergens is te zien dat zij schiet of zelfs het wapen ergens op richt, maar de aanwezigheid ervan maakte het beeldmateriaal ongeschikt voor promotie op Facebook.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…