fbpx
Knettergekke personen die Covid-19 – team op sociale media beschadigen moeten de cel in

INGEZONDEN- Het zijn knettergekke mensen, eigenlijk totaal krankzinnigen die op sociale media de meest walgelijke rommel schrijven over het Covid-19- team. Deze malloten zullen hard aangepakt moeten worden, desnoods met celstraffen wegens smaad en laster.

Het wordt hoe langer, hoe gekker in deze wereld.

Ik lees op sociale media soms de meest bizarre complottheorieën die bij mij de vraag oproepen of we hier te maken hebben met mensen zonder goed werkend brein. Zijn de mensen die dergelijke negatieve reacties over het team plaatsen geestelijk wel helemaal in orde? Zitten ze in een psychose of zijn ze werkelijk oliedom?

Zo was er een malloot die gisteren op Facebook een vreselijke reactie heeft geplaatst. De persoon beweert dat het Covid-19- team zelf doelbewust ervoor zorgt dat er meer verspreiding plaatsvindt van het coronavirus. Hoe geestelijk ziek moet je zijn om zo’n verregaande idiote beschuldiging op sociale media te plaatsen?

Dergelijke randfiguren moeten door de overheid worden opgespoord en opgesloten. Ik stel voor dat het Openbaar Ministerie deze gevaarlijke complotdenkers voor het gerecht gaat slepen. De onterechte beschuldigingen, het beschadigen van mensen hun goede naam en eer moet veel sneller de kop worden ingedrukt want sommige ongeschoolden geloven in deze nonsens.

Ook op andere onderwerpen reageren sommigen op Facebook zo dom. Men blijkt vaak niet in staat te zijn om goed te lezen, echt te begrijpen wat er staat. Er komen dan reacties die helemaal nergens op slaan. Soms kan ik erom lachen, want de domheid druipt er gewoon vanaf. Andere keren krijg ik echter het gevoel dat het gaat om geestelijk gestoorden die een uitlaatklep hebben gevonden voor al hun frustraties.

Ik heb het vaker laten doorschemeren. Ga eerst op Nederlands les zodat je begrijpt wat er staat. Leer te lezen en begrijpen. Geef pas een reacties indien je dat echt begrijpt. Doe het anders niet, je zet jezelf alleen maar voor schut en wordt uitgelachen door anderen.

In ieder geval is er veel werk aan de winkel voor het Openbaar Ministerie.

Het kan niet zo zijn dat geestelijk gestoorden steeds misbruik blijven maken van het sociale media platform om anderen te beschadigen, beledigen of beschuldigen. Die grens van het toelaatbare wordt dagelijks overschreden.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…