Klusjesman pleegt uit wraak inbraak in barbershop

Een eigenaar van een barbershop werd donderdagavond door zijn overbuurman geïnformeerd over een inbraak in zijn zaak. De eigenaar begaf zich direct naar zijn kapperszaak aan de Anniestraat en constateerde dat de inbrekers uit zijn zaak vier tondeuses, een flatscreen televisietoestel en een digitale converteerbox hadden weggedragen.

De man deed aangifte bij de politie van het ressort Centrum waarna hij terug naar zijn shop ging.

Later op de dag herinnerde hij zich dat de 29-jarige klusjesman Jayant K., die geen vaste woon – of verblijfplaats heeft, hem op woensdag 25 juli had bedreigd in te zullen breken in zijn kapperszaak. Jayant had eerder op de dag werkzaamheden verricht voor zijn overbuurman die aangaf hem later te zullen betalen.

Jayant vroeg de kapper toen om geld. Nadat hij Jayant had gezegd geen geld te hebben, bedreigde die hem met een inbraak bij zijn zaak.

Enkele uren na de aangifte belde de kapper naar de politie met dat mededeling dat enkele burgers Jayant hadden aangehouden op de hoek van de Annie- en de Kartaramstraat. Hij had een tas bij zich met daarin twee tondeuses en een digitale converteerbox.

Jayant werd vervolgens overgedragen aan de politie en bekende de inbraak gepleegd te hebben. Twee van de vier tondeuses had hij aan iemand gegeven om te verkopen. Over het televisietoestel zegt hij niets af te weten. Hangende het onderzoek is hij opgesloten.(GFC)