fbpx
Kloof tussen arm en rijk groot

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Landen en organisaties werden hiermee opgeroepen om stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.

Internationale dag voor de uitroeiing van armoede is een belangrijke dag om aandacht te schenken aan de vele mensen die dag in dag uit in armoede leven.

Het algemene streefdoel van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP)hierbij is dat mensen die in absolute armoede leven ook toegang hebben tot voedsel, gezondheidszorg, schoon drinkwater en onderwijs. De VHP benadrukt dat de strijd tegen armoede voor haar een prioriteit is. We moeten de samenleving bewust maken dat armoede uitgeroeid  moetworden.

Wie in armoede leeft, heeft niet alleen financiële problemen. Het is vaak moeilijk om een blik op de toekomst te houden, om hoop te bewaren, om simpelweg een toekomst te hebben. Weet u wat het betekent om dagelijks te moeten rondkomen met een beperkt inkomen? Voor mensen die niet kunnen werken moet er een beschaafd vangnet zijn.

De regering moet investeren in mensen. Investeren in mensen helpt mensen vooruit en helpt de samenleving vooruit. Voor een samenleving met meer herverdeling krijg je minder armoede. Werken is de beste bestrijding van armoede. Investeren in economische groei en onderwijs is cruciaal. Het verhogen van de arbeidsparticipatie leidt tot economische zelfstandigheid voor een ieder.

Niet alleen in andere landen, maar ook in Suriname zien we dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt. Ditkomt door nepotisme. Ook omdat de regering niet investeert in mensen. De huidige regering zegt dat armoede haar vijand is, maar helaas merken we dat er niet veel tegen armoede gedaan wordt.

Al te vaak is gebleken dat ambitieuze beleidsmaatregelen van de regering voor de uitroeiing van armoede weinig opleverden en moeilijk uit te voeren waren of in feite niet veel verder gingen dan bijstandsverlening.

De verhoging van water- en stroomtarieven, Government take en verhoging van goederen  en diensten werkt inflatie in de hand. Bovendien merken we afname van de koopkracht door al die verhogingen. Een groot deel van de bevolking is door al die verhogingen onder de armoedegrens gekomen.

De afvloeiing van personeel en sluiting van Suralco zullen ook leiden tot achteruitgang van het welzijn en toename van werkloosheid. Vooralsnog heeft de regering nog geen sociaal vangnet opgezet.

De VooruitstrevendeHervormings-Partij(VHP)roept de regering op om spoedig structurele maatregelen te treffen om de armoede tastbaar aan te pakken en vooral de kwetsbare groepen te beschermen.

De VHP doet een beroep op een ieder om actief deel te nemen aan de herdenking van de Internationale Dag voor de uitroeiing van de Armoede op 17 oktober.

VHP

 

Meer nieuws

Brunswijk wilt naleving vonnis Greenheart

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gedupeerde medewerkers van Greenheart Group verzekerd dat het vonnis tegen het bedrijf wordt uitgevoerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Herstart Covid-19 Quick Response Team Commewijne

GFC NIEUWS- Commewijne beschikt nu officieel over een Covid-19 QRT (Quick Response Team). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Lelydorp heeft EBS betaaldienst erbij

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening en brengt deze steeds dichter bij haar klanten. Dikke mensen slanken…

Eigen basisschool voor Drepada

GFC NIEUWS- Het dorp Drepada in Brokopondo heeft op maandag 19 oktober een mijlpaal bereikt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….