fbpx

KLM ontmoet reisagenten

De KLM na een tig aantal jaren zaterdag een agentenseminar gehouden in hotel Torarica. Het was tevens een kennismaking met de nieuwe KLM country manager voor Suriname, Guyana en Trinidad, Martijn ten Broecke. Die gaf aan dat hij de banden met de reisagenten wilde verstevigen door frequenter contact en uitwisseling van adequate informaties en stond open voor vernieuwingen.

De reisagenten werden geïnformeerd over de introductie van de 5e KLM vlucht die per 1 juli 2019 ingaat en wel op elke maandag. Verder ook de invoering van branded fares en flex fares ingaande 12 februari 2019. Ook kwamen ter sprake het NDC systeem, waarbij de YQ surcharge is weggehaald. Dit wordt gedaan via een bookingtool de zg. ABT tool of via Agregators, (tussen personen).

Verder is het Point of Sale programma vervangen door de Point of Commencement, waarbij is aangegeven dat agenten hun boekingen in de juiste chronologische volgorde van vertrek moeten maken. Anders is de kans groot dat men een boete oftewel ADM krijgt. Dit zal ook het geval zijn indien onnodig stoelen worden geblokkeerd.

OOK INTERESSANT
Op de vlucht geslagen autobestuurder probeerde agenten eerst om te kopen

Vanuit de reisagenten werd het heet hangijzer topic dat reeds geruime tijd speelt naar voren gebracht n.l. de 2e vrije handbagage dat de KLM alleen biedt aan de grotere reisagenten en zo de kleinere agenten oneerlijk beconcurreert.

Tot slot dankte de ASRA-voorzitter Riaz Numohamed namens de reisagenten de KLM voor dit seminar en is was blij met de nieuwe approach sinds de komst van de nieuwe country manager en sprak de hoop uit dat er vaker uitwisselingen gehouden zullen worden. De vruchtbare meeting werd met een lunch afgesloten.