Klikspaan graaft kuil voor metromedewerkster, valt er zelf in

Redactie GFC Nieuws — De schrijfster en journaliste Natasha Tynes betrapte een geüniformeerde medewerkster van de metro in Washington, die tegen de regels in de trein zat te eten. Zij rapporteerde de vrouw bij haar werkgever, de Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA). Tynes viel echter zelf in de kuil die zij voor de vrouw had gegraven.

Tynes schreef op Twitter: ‘’Ik dacht dat we niet mochten eten in de trein, dit is onaanvaardbaar. Hoop dat @wmata antwoordt.’

Kort daarna vroeg de organisatie haar de exacte tijd en locatie van het incident door te geven. Zo werd de medewerkster opgespoord en vervolgens ontslagen.

Voor de vervoerder was dit niet de eerste aanvaring met snackende reizigers. Drie jaren terug liet het bedrijf een tiener arresteren om een lolly en een zak chips.

De actie van de schrijfster deed Twitter in razernij ontsteken. Tynes werd uitgemaakt voor een ‘schijnheilige klikspaan’.

De affaire kwam ook de uitgever van Tynes ter ore. Het bedrijf had een boek van de journaliste uitgegeven en was net begonnen met de distributie.

De distributeur noemde het gedrag van de auteur ‘vreselijk’ en zei in een verklaring ‘op geen enkele wijze betrokken te willen zijn bij iemand die denkt dat zij op deze manier de werkgelegenheid van een persoon in gevaar kan brengen. ‘

In een verklaring zei haar uitgever Californië Coldblood dat het de verspreiding stopzette en zou werken aan stappen om de publicatie van het boek officieel te annuleren.

Overige berichten