fbpx

Kleuterschool doet te weinig om kleine terroristjes in de gaten te houden, klaagt Britse toezichthouder

Een Engelse kinderopvang en kleuterschool doet te weinig om op tijd te ontdekken of kinderen van 2 tot 4 jaar misschien bezig zijn jihadisten te worden.

Een moeder met een zoon op de crèche noemde het “krankzinnig om Little Ducklings te zien als broeinest voor internationaal terrorisme.”

De Little Ducklings peuterschool heeft een lagere waardering gehad van een onderwijstoezichthouder van de overheid, omdat de school niet voldoende deed om terroristische neigingen bij peuters en kleuters te identificeren.

Radicalisering

Het personeel van de school in het plaatsje Hove (East Sussex) deed onvoldoende om de kinderen te beschermen tegen radicalisering.

BEKIJK OOK
Chinese ondernemer doodgeschoten bij roofoverval, arbeider in hoofd geraakt

Hierdoor lopen de kinderen kans zich te ontwikkelen tot extremisten, zegt het Office for Standards in Education (Ofsted).

De Counter-terrorism and Security Act van 2015 verplicht scholen en aanbieders van kinderopvang om kinderen te identificeren die gevoelig kunnen zijn voor het ontwikkelen van terroristische neigingen.

Little Ducklings heeft beterschap beloofd en gaat het personeel beter trainen in het herkennen van radicalisering bij kleuters.

Foto: Little Ducklings