fbpx

Kleine ondernemers voeren dak- en thuislozenproject uit in Paramaribo

GFC NIEUWSREDACTIE- Zondagochtend hebben Act Now Foundation, Cooked by Elaine en De BOB Barberbus, samen met de ondersteuning van de gemeenschap, de dak –en thuislozen in Paramaribo, Suriname, voorzien van lakens, kleding, schoeisel, een sanitaire kit, een knipbeurt, voeding en drank.

Ongeveer 45 dak –en thuislozen zijn opgekomen om items in ontvangst te nemen alsook te genieten van een knipbeurt in een ontspannen sfeer. Het geheel is heel ordelijk verlopen en de blijdschap was van een ieders gezicht af te lezen.

Elaine Harridat, een van de projectcoördinatoren, geeft aan dat zij gedurende het afgelopen jaar, vaker voeding en drank heeft gedoneerd aan deze groep maar dat er dit keer een extra tintje aan is gegeven vanwege de bijzondere periode van het jaar welke wij naderen.

Zij zegt dat er vanuit verschillende organisaties maar ook van personen op Facebook, items en diensten zijn gedoneerd.

Twee van de vier barbers die de knipbeurten hebben gegeven, hebben gewoon via Facebook een bericht gestuurd dat zij kosteloos het project willen ondersteunen en dat stemde heel goed. Er zijn ook een aantal vrijwilligers komen opdagen om het team te ondersteunen. De mensen helpen echt met alle liefde in hun hart en ik geloof dat wij dat zeker moeten blijven koesteren geeft Elaine tot slot aan.

BEKIJK OOK
Ondernemers op berm Leo Eliaserstraat worden niet ontruimd

Het project is gehouden te Wakapasi in Paramaribo en heeft veel aandacht getrokken van voorbijgangers. Een aantal personen hebben tweede handse kleding gebracht welke meteen verdeeld kon worden onder de doelgroep.

Priscilla Abhilakh Missier, Co founder Act Now Foundation, geeft aan dat er ook personen langs zijn geweest die ter plekke hebben aangegeven dat zij bij een volgend project, hun ondersteuning zullen geven.

Het team geeft aan dat zij ervan bewust zijn dat het doneren van kleding en voeding geen stucturele oplossing is, maar met het oog op burgerparticipatie, kunnen wij altijd helpen om de noden van medeburgers te verzachten. Het is belangrijk dat zij ook andere organisaties en personen kunnen inspireren op in hun eigen omgeving, anderen te helpen waar nodig.

Zij roepen de beleidsmakers op om dit sociaal vraagstuk, het komend jaar, hoog op de agenda te plaatsen om zodoende te komen tot een praktische en duurzame oplossing.