fbpx

‘Kleine kinderen zijn het slachtoffer van zinloos geweld met wapens,’ schreef Sandra; twee jaren later sterft zij door een verdwaalde kogel

Twee jaren terug won zesde-groeper Sandra Parks de derde prijs van de jaarlijkse Milwaukee Public School Martin Luther King Jr. schrijfwedstrijd. Haar essay was een protest tegen geweld met vuurwapens. Maandag werd zij gedood toen een schutter haar woning beschoot. Zij werd 13.

“We bevinden ons in een chaos. In de stad waar ik woon, hoor en zie ik bijna dagelijks voorbeelden van chaos. Kleine kinderen zijn het slachtoffer van zinloos geweld met wapens,” schreef Sandra.

“Er is te veel criminaliteit van zwarten tegen zwarten. Als een afro-Amerikaanse maakt dat mij depressief. Veel mensen hebben het vertrouwen in Amerika en zijn vermogen om een ​​levend voorbeeld te zijn van de droom van Dr. King, verloren!”

Maandagavond vloog een kogel door het raam van haar slaapkamer, terwijl zij tv lag te kijken. Sandra werd dodelijk geraakt.

OOK INTERESSANT
Surinaamse president benadert Haïtiaanse gemeenschap

De politie heeft nog geen idee wie of wat het echte doelwit was. De vermoedelijke schutters, de 26-jarige Isaac D. Barnes en Untrell Oden (27) zijn aangehouden en aangeklaagd voor moord en gewapende deelname aan een misdrijf.

Barnes en Oden kwamen uit een winkel, toen Barnes begon te schieten op een “onbekend doel”. Een van de schoten ging door het slaapkamerraam van Sandra en raakte haar in de borst.

Sandra is de twaalfde scholier die dit jaar in Milwaukee is vermoord.


Sandra leest haar essay voor op de ‘Kathleen Dunn Show | januari 2017