fbpx
Klanten SWM ernstig gedupeerd, er zijn geen watermeters

GFC NIEUWS- Klanten van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn ernstig gedupeerd.

De slachtoffers vertellen aan GFC Nieuws dat het staatsbedrijf nog steeds niet in staat is om nieuwe watermeters in te kopen.

“Mijn watermeter is al sinds maart dit jaar kapot. Die is volgelopen met water en de meterstand is daardoor niet meer zichtbaar. Je kunt dus met geen mogelijkheid weten wat het verbruik is. Ik heb dit sinds maart doorgegeven en ettelijke keren met de SWM gebeld. Tot op heden hebben ze geen watermeters in voorraad”, aldus een klant.

Zij zegt verder dat ze maandelijks hetzelfde bedrag moet blijven betalen, ondanks ze vanwege de hogere levenskosten in ons land, nu sterk aan het bezuinigen is.

“Ik gebruik sinds de coronacrisis zeker voor de helft minder water en stroom. Ik ben enorm aan het bezuinigen want mijn man is buschauffeur en zijn inkomsten zijn in sterke mate weggevallen. Maar toch dwingt de SWM mij om hetzelfde bedrag te betalen conform het gebruik van de periode voordat corona uitbrak. Als ze een nieuwe meter hadden geplaatst, zouden ze direct merken dat ik zeker de helft minder water gebruik”, is het verwijt.

Ook andere slachtoffers laten aan GFC weten dat ze met dergelijke problemen geconfronteerd zijn geraakt.

“Ik heb de SWM al zeker 7 keer gebeld. Ik kreeg steeds te horen dat er een wachtlijst is. Ik wacht al maanden op een nieuwe watermeter en hoop dat het ooit in orde komt. Ook ik betaal steeds hetzelfde bedrag dat gebaseerd op het geschatte verbruik”, stelt hij.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…