fbpx

Klanten SWM ernstig gedupeerd, er zijn geen watermeters

GFC NIEUWS- Klanten van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn ernstig gedupeerd.

De slachtoffers vertellen aan GFC Nieuws dat het staatsbedrijf nog steeds niet in staat is om nieuwe watermeters in te kopen.

“Mijn watermeter is al sinds maart dit jaar kapot. Die is volgelopen met water en de meterstand is daardoor niet meer zichtbaar. Je kunt dus met geen mogelijkheid weten wat het verbruik is. Ik heb dit sinds maart doorgegeven en ettelijke keren met de SWM gebeld. Tot op heden hebben ze geen watermeters in voorraad”, aldus een klant.

Zij zegt verder dat ze maandelijks hetzelfde bedrag moet blijven betalen, ondanks ze vanwege de hogere levenskosten in ons land, nu sterk aan het bezuinigen is.

“Ik gebruik sinds de coronacrisis zeker voor de helft minder water en stroom. Ik ben enorm aan het bezuinigen want mijn man is buschauffeur en zijn inkomsten zijn in sterke mate weggevallen. Maar toch dwingt de SWM mij om hetzelfde bedrag te betalen conform het gebruik van de periode voordat corona uitbrak. Als ze een nieuwe meter hadden geplaatst, zouden ze direct merken dat ik zeker de helft minder water gebruik”, is het verwijt.

BEKIJK OOK
Massaal vertrek van Surinamers naar bloeiend Guyana niet uitgesloten

Ook andere slachtoffers laten aan GFC weten dat ze met dergelijke problemen geconfronteerd zijn geraakt.

“Ik heb de SWM al zeker 7 keer gebeld. Ik kreeg steeds te horen dat er een wachtlijst is. Ik wacht al maanden op een nieuwe watermeter en hoop dat het ooit in orde komt. Ook ik betaal steeds hetzelfde bedrag dat gebaseerd op het geschatte verbruik”, stelt hij.