fbpx

Klanten maken nog te weinig gebruik van online dienstverlening EBS

Via de optie “Direct bekijken” op de website van de Energiebedrijven Suriname (EBS) biedt het bedrijf de optie aan haar klanten om online de openstaande rekeningen te bekijken.

Het uitdraaien van kennisgevingen kost niet alleen papier en inkt, maar ook arbeiders om deze elke maand landelijk te bezorgen aan 140.000 klanten. Reeds geruime tijd heeft de EBS daarom de distributie van kennisgevingen stopgezet. In de plaats hiervan biedt het bedrijf haar klanten via haar website de mogelijkheid om openstaande rekeningen te bekijken. Hiervoor zijn slechts het aansluitnummer en klantnummer nodig.

Naast de optie ‘Direct bekijken’ op de website bestaat ook EBS Myaccount, een service die klanten de mogelijkheid biedt om, naast het bekijken van openstaande rekeningen, ook een historisch overzicht van het verbruik en de rekeningen van de afgelopen 12 maanden op te vragen. Zodoende kan de klant zijn verbruik, maar ook de status van de verschillende rekeningen, monitoren. Sinds kort kan ook de stroomrekening worden voldaan via deze applicatie.

Gebruikers van EBS Myaccount krijgen ook regelmatig meldingen van gepland onderhoud en andere belangrijke zaken zoals besparingstips. Anders dan de optie DIRECT BEKIJKEN moet de klant zich wel voor EBS Myaccount online registreren.

BEKIJK OOK
Man doodgeschoten bij gewapende roofoverval in woning

Deze twee online diensten zijn te benaderen via de homepage www.nvebs.com onder de tab “DIRECT BEKIJKEN” en EBS Myaccount onder de tab Inloggen’. EBS Myaccount kan ook als app gedownload worden via Google Playstore. Nog niet alle klanten maken gebruik van deze twee selfservice opties. Aan de hand van data is te merken dat op maandbasis de DIRECT BEKIJKEN pagina 33,000 keren wordt bezocht.

Myaccount heeft momenteel bijna 13,000 actieve gebruikers. EBS moedigt haar klanten daarom aan om zo veel als mogelijk gebruik te maken van deze online diensten, die niet alleen tijd besparen, maar ook op elk moment van de dag beschikbaar zijn.

Het doorgeven van de meterstand is ook een online dienst die EBS klanten de mogelijkheid biedt om de meterstand maandelijks zelf door te geven. Naast de online mogelijkheid wordt ook via verschillende kanalen deze dienst aangeboden aan de samenleving. De meterstand kan ook doorgegeven worden via 175, via Interactieve Voice Response (IVR) en via sms.

Door gebruik te maken van deze E-service kan de klant voorkomen dat een geschatte rekening ontvangen wordt. Momenteel geven ongeveer 16.000 klanten maandelijks hun meterstand door.(GFC)