fbpx

KIVC waarschuwt jonge vrouwen: zet geen tatoeages, je krijgt er meestal spijt van

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het KIVC wil via de media een waarschuwing geven aan alle vrouwen. Maar in het bijzonder jonge meisjes in Suriname die zich heel makkelijk laten meeslepen door modetrends met ernstige en permanente gevolgen.

Het VrouwenCollectief zegt aan GFC Nieuws vaker geconfronteerd te raken met merendeel volwassen vrouwen die eerlijk toegeven dat ze heel erg veel spijt hebben dat ze tattoos op hun lichaam hebben laten plaatsen.

Het gaat met name om dames die op zichtbare plekken zoals de nek, handpalmen en het gezicht huidtekeningen hebben geplaatst.

“Deze spijtoptanten vertellen ons dat de tatoeages die ze geplaatst hebben dikwijls een belemmering vormen binnen het maatschappelijke leven”.

Vooral bij sollicitatiegesprekken merken “tattoovrouwen” volgens het KIVC dat werkgevers niet blij zijn met erg in het oog springende huidversieringen.

“Het is een feit dat de meeste werkgevers in Suriname, hoewel afhankelijk van het segment, eerder zullen kiezen voor een vrouwelijke werknemer zonder tattoos dan een wiens lichaam ‘volgeplakt’ is met plaatjes”.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

“De tatoeages roepen hoe onterecht dat soms in werkelijkheid ook mag zijn, toch zeer negatieve associaties op bij veel personen”, zegt Patty Wong van het Internationaal VrouwenCollectief.

BEKIJK OOK
Zoals de katten op jacht gaan naar vogels, zo doen de mannen dat met vrouwen

Dat is volgens het VrouwenCollectief ook het geval in de relatiesfeer.

Het KIVC is van oordeel dat de meeste mannen die op zoek zijn naar een serieuze levenspartner, er ook niet op zitten te wachten een toekomstige schoondochter vol tattoos voor kennismaking te brengen bij hun ouders

“De meeste beschaafde mannen in Suriname die een duurzame relatie wensen willen liever geen meisje dat haar lichaam heeft “volgeplakt” met inkt. Mannen knappen meestal af op een lichaam vol plaatjes”.

“Een vrouw met veel tatoeages wordt bewust of onbewust vaak gelinkt aan promiscuïteit en andere vormen van losbandigheid. Er zijn zelfs mensen die beweren dat vooral vrouwen van lichte zeden ervoor kiezen hun lichaam te tatoeëren”.

“Wij adviseren daarom alle fatsoenlijke vrouwen, vooral jongeren, om honderd keer erover na te denken alvorens hun kostbaar lichaam te verminken door het plaatsen van tattoos”, stelt het KIVC.