fbpx

KIVC adviseert zwangere vrouwen in Suriname om zo snel mogelijk coronaprikje te nemen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het KIVC roept alle zwangere vrouwen op om zich op de meest korte termijn te laten prikken met het coronavaccin.

Het VrouwenCollectief laat in een verklaring aan GFC Nieuws weten dat veel dames in verwachting nog onvoldoende ervan doordrongen zijn dat ze een hoger risico lopen om te overlijden indien ze besmet raken met het coronavirus.

“Op basis van gesprekken die wij voeren blijkt steeds weer dat een groot deel van hen met de gedachte leeft dat ze nog jong zijn en weinig kans lopen op  ernstige complicaties na besmetting met het virus”, stelt het KIVC.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jaloerse vriendin uit Commewijne zorgt met condoomverpakking voor vertrouwensbreuk verloofd koppel

“Maar niets is minder waar, blijkt ook uit het relatief hoog aantal sterfgevallen van zwangeren. Het risico is het grootste bij een infectie in het derde trimester”, aldus het VrouwenCollectief.

BEKIJK OOK
Pijnstillers zoals Ibuprofen en Naproxen kunnen artritisontsteking verergeren

Het KIVC vraagt via de media aan de Surinaamse overheid om veel meer voorlichting te geven aan deze doelgroep.

Volgens het Internationaal Collectief heeft wetenschappelijk  onderzoek in Canada, Zweden en  Amerika aangetoond dat zwangeren die besmet zijn vaker worden opgenomen op de Intensive Care Units en beademing nodig hebben.

Bovendien overlijden ze eerder aan de gevolgen van COVID-19.