fbpx
Kisham Ram en mevrouw Pinas samen naar de stembus op 25 mei

Kisham Ram en mevrouw Pinas hebben hun bezorgdheden geuit in een bedenkelijke column. Kisham Ram gaf aan dat de VHP een slecht voorbeeld is naar de Hindoestaanse jongeren toe en de rest van de gemeenschap. Hij wil niet dat er een burgeroorlog ontstaat tussen de Creool en de Hindoestaan, omdat hij vindt dat Suriname van ons allemaal is en we moeten in vrede en harmonie leven (column suriguide.nl 11 mei 2015).

Hoewel Kisham Ram zijn serieuze bezorgdheden kenbaar heeft gemaakt, is het hem later opgevallen dat hij, in de bedenkelijke column, niet wordt vermeld als een bezorgde landgenoot.

Kisham Ram vindt het geweldig dat zijn naam in een column staat en wijst het aan alle vrienden totdat hij, enkele dagen later, ook het verhaal van mevrouw Pinas in dezelfde column leest.

Het bevreemdt hem dat mevrouw Pinas, zijn buurvrouw, niet alleen wordt neergezet als een bezorgde landgenoot en moeder, maar ook als een moderne burger die op FB zit. Dit zet Kisham Ram aan het denken.

Verder leest hij dat het mevrouw Pinas opvalt dat deze verkiezingen alleen maar tussen twee partijen gaan: de VHP en de NDP. Ze volgt deze situatie al een paar weken en schrikt ervan dat mensen zich niet meer veilig voelen ( neen, neen, niet vanwege verruwde criminaliteit en diefstal) maar vanwege hun huidskleur. Ze vindt dat de VHP- aanhang zeer extreem is in haar uitspraken, vooral op het gebied van racisme.

Ook worden mensen met de dood bedreigd (column suriguide.nl 13 mei 2015). Hij merkt op dat ook mevrouw Pinas, net als hij, vindt dat Suriname een mooi land is met een fijne samenleving, en dat ze het graag zo wil behouden.

Kisham Ram en mevrouw Pinas die buren zijn, ontmoeten elkaar en raken aan de praat over hun artikel in de column, hun problemen en hoe verder met Suriname.

Beiden kwamen erachter dat zij niet in aanmerking zijn gekomen voor een van de 18000 volkswoningen. Kisham Ram wordt als buschauffeur maandenlang niet uitbetaald. Noch Kisham Ram, noch mevrouw Pinas hebben hun 30 srd kinderbijslag ontvangen en mevrouw Pinas vertelde dat ze ook niet aan babyvoeding kon komen.

Inmiddels was de hele buurt, een mengeling van verschillende rassen en kleuren (een samenraapsel??) aangeschoven om te discussiëren over de politieke situatie in het land. De buurt had niet op NF gestemd omdat ze snelle veranderingen wilden.

NDP had veel beloofd voor de verkiezingen van 2010. Ze zagen echter, dat hun situatie onveranderd was gebleven. Hun erven lopen nog steeds onder water bij zware regenval, hun huur kunnen ze nauwelijks betalen door de sterk gestegen prijzen van basisgoederen.

Kisham Ram en mevrouw Pinas kwamen er ook achter dat ze op een subtiele wijze waren opgezet tegen elkaar. De verhalen in een bedenkelijke column was hun zowat in de mond gelegd.

Het ‘samenraapsel’ van buurtbewoners dat ook het VES debat hadden gevolgd vroegen zich af: “ If NDP de nationaal, dan san de NDP no pot wan Creoro in Wanica lek kandidaat, fu san ede a pot wan Hindoestanie foe kis den Hindoestani stem? San ede NDP no pot wan iengie in Nickerie tap a DNA- lijst?

Ze kwamen tot de conclusie dat “V7 ook een nationale partij is ondanks het een samenraapsel van partijen is, dat is tenminste de realiteit”.

Na het VES debat kwamen ze er ook achter dat het land geen geld heeft en door de frustraties van alledag, om het hoofd boven water te houden, ze zich laten misleiden door uitspraken over racisme en de huidskleur van de ander.

De ouderen die niet geschoold waren, maar wel wijsheid bezaten, legden uit dat “ if a kondre skeer dan ala sma, wiensie na Hindostanie, Blakaman, Ingie of Dogla …….oen alamala abie foe pina. Foe dat ede den e prey a karta foe verdeel- en heers politiek.”

Het ‘samenraapsel’ van buurtbewoners aangevoerd door Kisham Ram en mevrouw Pinas besloot de raciale praatjes af te straffen, omdat Suriname van iedereen is.

Op 25 mei gaan ze naar de stembus om te stemmen op………

Jammer, dat wilden ze niet kwijt, omdat het om vrije, algemene en geheime verkiezingen gaat.

Dropati Daulatya

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…