fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo opent vrijdag officieel haar deuren

GFC NIEUWS- Er is door velen lang reikhalzend naar uitgekeken, maar aanstaande vrijdag, 6 november, is het dan eindelijk zo ver. Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo, opent officieel haar poorten voor het publiek.

Het zwemparadijs is een geschenk van Marokko door bemiddeling van Ingrid Bouterse, voormalig first lady. Zij heeft zich, als beschermvrouw van Paramaribo Zoo, jarenlang ingezet voor de bescherming en verbetering van de dierentuin.

Het feit dat er structureel te weinig geld binnenkomt om de Zoo zelfstandig overeind te houden, bracht haar op het idee om met haar kabinet te gaan lobbyen om dit project voor elkaar te krijgen.

Water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen, dus een zwem- en spettergelegenheid is een extra reden om een bezoekje aan Paramaribo Zoo te brengen.

Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowiri. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu. Het is daarom dat het waterparkje de naam ‘Werehpai” kreeg, de archeologische vindplaats in Zuidwest-Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt.

De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.

Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.

Paramaribo Zoo volgt een zogenaamd masterplan om in de komende jaren te transformeren naar een moderne, verantwoorde biotopentuin, die zich richt op de bewustmaking van het belang van een schoon en gezond milieu.

Met het nieuwe waterparkje worden twee vliegen in een klap gevangen; gezonde waterpret voor de Surinaamse kinderen en meer inkomsten voor Paramaribo Zoo om de plannen te realiseren.

Aanstaande vrijdag mag een aantal kleuters, onder toeziend oog van Ingrid Bouterse en diverse vertegenwoordigers van verantwoordelijke ministeries, het waterparkje al spetterend in gebruik nemen.

Vanwege de te verwachte belangstelling en om de geldende Covid-maatregelen te kunnen handhaven, is vooraf reserveren noodzakelijk.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…