fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo opent vrijdag officieel haar deuren

GFC NIEUWS- Er is door velen lang reikhalzend naar uitgekeken, maar aanstaande vrijdag, 6 november, is het dan eindelijk zo ver. Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo, opent officieel haar poorten voor het publiek.
Het zwemparadijs is een geschenk van Marokko door bemiddeling van Ingrid Bouterse, voormalig first lady. Zij heeft zich, als beschermvrouw van Paramaribo Zoo, jarenlang ingezet voor de bescherming en verbetering van de dierentuin.
Het feit dat er structureel te weinig geld binnenkomt om de Zoo zelfstandig overeind te houden, bracht haar op het idee om met haar kabinet te gaan lobbyen om dit project voor elkaar te krijgen.
Water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen, dus een zwem- en spettergelegenheid is een extra reden om een bezoekje aan Paramaribo Zoo te brengen.
Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowiri. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu. Het is daarom dat het waterparkje de naam ‘Werehpai” kreeg, de archeologische vindplaats in Zuidwest-Suriname.
De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt.
De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.
Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.
Paramaribo Zoo volgt een zogenaamd masterplan om in de komende jaren te transformeren naar een moderne, verantwoorde biotopentuin, die zich richt op de bewustmaking van het belang van een schoon en gezond milieu.
Met het nieuwe waterparkje worden twee vliegen in een klap gevangen; gezonde waterpret voor de Surinaamse kinderen en meer inkomsten voor Paramaribo Zoo om de plannen te realiseren.
Aanstaande vrijdag mag een aantal kleuters, onder toeziend oog van Ingrid Bouterse en diverse vertegenwoordigers van verantwoordelijke ministeries, het waterparkje al spetterend in gebruik nemen.
Vanwege de te verwachte belangstelling en om de geldende Covid-maatregelen te kunnen handhaven, is vooraf reserveren noodzakelijk.

OOK INTERESSANT
Milieuminister geschoffeerd door bewoners Brokopondo