fbpx
Kinderopvanginstellingen krijgen nodige ondersteuning

GFC NIEUWS- Kinderopvanginstellingen zullen tegen de achtergrond van de huidige COVID-19 crisis de nodige ondersteuning krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Hiervoor bestaat de Wet Opvanginstellingen die onder andere residentiële kinderopvanginstellingen als doelgroep heeft. Directeur Angela Salmo van het eerdergenoemde ministerie zegt dat er in samenwerking met de UNICEF de nodige support gegeven zal worden aan de kinderen en hun begeleiders, zodat hun gezondheid gewaarborgd blijft.

Zo ook de verschillende diensten/afdelingen/bureaus van het ministerie alsmede NGO’s die werken met en voor kinderen zullen in aanmerking komen voor gezondheidsattributen (de zogenaamde PPE), reiniging- en ontsmettingsmiddelen. Dit allemaal valt onder het kader van het Landelijk Kinderbeschermingsnetwerk in Suriname (IkBEN), om zodoende kinderen zoveel als mogelijk te beschermen en te voorkomen dat zij besmet raken met het Coronavirus (COVID-19).

De gezondheidssituatie van de medewerkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting zijn reeds in kaart gebracht en er is tevens geïnventariseerd wie een dubbele baan heeft. Een dubbele baan is tot nader order niet toegestaan. Met een ieder is er gesproken en wederom is men op het hart gedrukt zich te houden aan gezondheidsprotocollen van het BOG en van de Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen van het ministerie van Volksgezondheid.

“Wij van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting kunnen u allen gerust stellen dat uw geliefde in goede handen is bij ons in de instellingen,” aldus directeur Salmo.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.