Kinderen ‘vechten’ met 73- jarige ‘dementerende’ vader in Paramaribo die weigert te stoppen met rijden

autodashboard

GFC NIEUWSREDACTIE- De kinderen en andere familieleden van een 73- jarige man zijn al een paar dagen in een ‘gevecht’ met hem verwikkeld.

De 70- plusser die woont in Paramaribo, Suriname, wordt verweten niet goed meer in staat te zijn om zelf achter het stuur van zijn auto te gaan zitten.

De bejaarde blijft zich echter op het standpunt stellen dat er helemaal niets met hem aan de hand is en geen groot gevaar vormt voor zichzelf en andere deelnemers aan het verkeer.

Een zoon van de man vertelt woensdag aan GFC Nieuws  dat hij in het uiterste geval van plan is om de politie erbij te halen indien zijn pa weigert het zelf rijden van zijn auto vaarwel te zeggen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 34- jarige vrouw uit Paramaribo krijgt tijdens slaap in de nacht steeds vinger in haar achterste geduwd

Volgens informatie raakt de man de weg vaker kwijt in zijn eigen buurt, terwijl hij er al jaren woont. Ook weet hij zich minder goed te oriënteren in het verkeer en is zijn reactievermogen niet meer wat het voorheen is geweest.

OOK INTERESSANT
Tieners ontvangen tot 5000 notificaties per dag en besteden uren aan TikTok

Het vermoeden bestaat dat hij symptomen vertoont van dementie.

Andere familieleden hebben voorgesteld om zijn auto zonder zijn toestemming weg te halen of de autosleutels in beslag te nemen.

Om hem echter niet geestelijk verder van slag te brengen wordt voorlopig de weg gezocht van dialoog. Er wordt nog tot dit weekend geprobeerd hem zelf te laten inzien dat het niet meer verantwoord is om auto te rijden.

In dit kader bellen zelfs familieleden uit Nederland hem regelmatig in een poging hem van gedachten te laten veranderen.