Kinderen vanaf 12 jaar in Suriname worden binnenkort ook gevaccineerd tegen Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- Surinaamse ouders die hun kinderen vanaf 12 jaar willen laten vaccineren tegen Covid-19, kunnen dat binnenkort doen.

Volgende week arriveert 184.000 doses van het Pfizer-vaccin.

Het gaat in deze om de eerste tranche van de in totaal 550.000 doses die het land krijgt als uitvloeisel van de samenwerking tussen de Caricom en de Verenigde Staten.

Met het Pfizer-vaccin zullen ook kinderen tussen 12 en 18 jaar worden ingeënt, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan DWT.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 5- jarige besmette jongen die is overleden na beroerte zet experts en ouders aan het denken

Aanstaande dinsdag worden de 10.000 doses Moderna-vaccin, die op 14 juli vanuit Nederland naar Suriname kwamen, ingezet voor voornamelijk zwangeren die zich willen laten vaccineren tegen Covid-19.

Maar ook kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan zullen met dit vaccin worden ingeënt, terwijl de technische adviescommissie zou worden gevraagd welke specifieke risicogroepen nog kunnen worden toegevoegd.

In Suriname werd op 23 februari de vaccinatiecampagne gestart. In de eerste vier maanden werd alleen met AstraZeneca gewerkt, terwijl vanaf 12 juli officieel ook wordt gevaccineerd met Sinopharm. Met Moderna en Pfizer erbij hoopt Ramadhin dat de vaccinatiegraad zal worden verhoogd.

Tot en met vrijdag waren er 233.677 prikjes gezet; 50.931 burgers zijn volledig gevaccineerd, wat neerkomt op 11,99% van de totale bevolking.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER