fbpx

Kinderen twee keer per week wassen volgens experts meer dan voldoende

GFC NIEUWSREDACTIE- Hollywood-supersterren Mila Kunis en Ashton Kutcher onthulden dat ze hun kinderen alleen wassen als ze vuil kunnen ‘zien’.

Volgens experts is dit niet verkeerd en juist acceptabel, schrijft Daily Mail.

Angela Spencer, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde zwangerschaps-, geboorte- en opvoedingsexpert met meer dan 20 jaar ervaring, zegt dat hoewel er strengere regels zijn over wanneer en hoe baby’s en peuters moeten worden gebaad, het veel minder belangrijk is zodra kinderen de basisschoolleeftijd bereiken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Harvard studie: eenzaamheid is net zo dodelijk als roken of alcoholisme

Ze stelde voor dat ouders hun kinderen minimaal twee keer per week zouden wassen, hoewel ‘gezond verstand’ zou moeten zegevieren.

BEKIJK OOK
Vrouw (42) doet echtgenoot WK-voetbal kaartjes cadeau om meer tijd door te brengen met minnaar

‘Als ze een drukke dag hebben gehad, vies zijn geworden en een douche nodig hebben, neem dan een bad,’ zei ze. ‘Maar als ze een luie dag hebben gehad, is niemand echt zo vies dat baden dringend noodzakelijk zal zijn. Dat geldt ook voor het poetsen van tanden en haar.’

De American Academy of Dermatology Association (AAD) biedt vergelijkbaar advies en stelt dat kinderen tussen de zes en elf jaar slechts minimaal ‘een of twee keer’ per week hoeven te worden gebaad.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER