fbpx
Kinderen naar school sturen in deze coronaperiode is een zeer grote fout, ze besmetten ouderen, zegt Engelse arts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Kinderen kunnen ouderen net als ieder ander besmetten met het coronavirus. Er is geen enkel bewijs dat het niet zo is. Ik denk dat het een zeer grote fout is om kinderen naar school te sturen. Ik voorspel dat het voor veel coronabesmettingen zal zorgen.

Dat zegt de bekende en zeer gerespecteerde Engelse arts John Campbell. De ervaren medicus geeft sinds januari uitleg op de Duitse, Amerikaanse – en Engelse televisie over het verloop van de pandemie, de besmettingsroutes en behandelmethodes.

Hij zegt vandaag dat hij zich niet kan voorstellen dat de Nederlandse overheid beweert dat het veilig is om de scholen open te gooien en dat er geen besmettingsgevaar is voor diegenen die met ze in contact komen. Hij  vraagt zich af op welk wetenschappelijk onderzoek Nederland zich baseert. Hij heeft ernstige twijfels.

“Weten de Nederlanders meer dan anderen? Ik denk het helemaal niet. Alles wijst erop dat kinderen net zoveel als anderen kunnen zorgen voor besmettingen. Het sturen van kinderen naar scholen zal zorgen voor een enorme groei van het aantal coronabesmettingen”, aldus dokter Campbell.

De medicus geeft toe dat kinderen veel minder ziek worden. Maar ze besmetten volgens hem, anderen net zo veel als volwassen.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.