fbpx

Kinderen naar school sturen in deze coronaperiode is een zeer grote fout, ze besmetten ouderen, zegt Engelse arts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Kinderen kunnen ouderen net als ieder ander besmetten met het coronavirus. Er is geen enkel bewijs dat het niet zo is. Ik denk dat het een zeer grote fout is om kinderen naar school te sturen. Ik voorspel dat het voor veel coronabesmettingen zal zorgen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDat zegt de bekende en zeer gerespecteerde Engelse arts John Campbell. De ervaren medicus geeft sinds januari uitleg op de Duitse, Amerikaanse – en Engelse televisie over het verloop van de pandemie, de besmettingsroutes en behandelmethodes.

Hij zegt vandaag dat hij zich niet kan voorstellen dat de Nederlandse overheid beweert dat het veilig is om de scholen open te gooien en dat er geen besmettingsgevaar is voor diegenen die met ze in contact komen. Hij  vraagt zich af op welk wetenschappelijk onderzoek Nederland zich baseert. Hij heeft ernstige twijfels.

BEKIJK OOK
Slachthuizen vrezen banenverlies door langdurige acties keurmeesters LVV

“Weten de Nederlanders meer dan anderen? Ik denk het helemaal niet. Alles wijst erop dat kinderen net zoveel als anderen kunnen zorgen voor besmettingen. Het sturen van kinderen naar scholen zal zorgen voor een enorme groei van het aantal coronabesmettingen”, aldus dokter Campbell.

De medicus geeft toe dat kinderen veel minder ziek worden. Maar ze besmetten volgens hem, anderen net zo veel als volwassen.