fbpx

Kinderen moeten veel meer groenten en fruit eten voor een betere ontwikkeling van hersenen en botten

GFC NIEUWSREDACTIE- Kinderen moeten voedsel eten dat een waardevolle aanvulling is op hun dieetplan.

Volgens de studie uitgevoerd door de University of East Anglia (UEA) vastgesteld dat kinderen die een dieet hebben dat vol zit met groenten en fruit een beter mentaal welzijn hebben.

Dit onderzoek onder scholieren in het Verenigd Koninkrijk toonde aan hoe het eten van meer groenten en fruit verband houdt met een beter welzijn bij met name middelbare scholieren.

Kinderen die vijf of meer porties fruit en groenten per dag consumeerden, hadden de hoogste scores voor mentaal welzijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Baby’s die met de handen eten, worden betere en gezonde eters

Dr. Claire McCarthy, MD en Senior Faculty Editor, Harvard Health Publishing zegt dat de eerste 1.000 dagen van het leven cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de hersenen – en voedsel speelt een belangrijke rol.

BEKIJK OOK
Verband tussen diabetes en urineweginfecties ontdekt

Volgens Dr Claire McCarthy zijn de manieren waarop de hersenen zich ontwikkelen tijdens de zwangerschap en tijdens de eerste twee levensjaren heel belangrijk: ze definiëren letterlijk hoe de hersenen de rest van iemands leven zullen werken.

Het is volgens hem in die periode dat de zenuwen groeien en verbinden en bedekt raken met myeline, waardoor de systemen ontstaan die bepalen hoe een kind – en de volwassene die ze wordt – denkt en voelt.

Het is belangrijk dat we het lichaam en de geest van het kind de juiste voeding en veiligheid geven tijdens deze ontwikkelingsfase.

De manier van leren, geheugen, aandacht, verwerkingssnelheid, het vermogen om impulsen en stemming te beheersen, en zelfs het vermogen om te multitasken of plannen worden in die periode ontwikkeld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER