Kinderen leren over gendergerelateerde onderwerpen

De boodschap over Orange Day wordt niemand onthouden. Jong en oud worden geïnformeerd over de noodzaak om gendergerelateerd geweld terug te dringen. In Nickerie hebben elf kinderen bij centrum Moederhart geleerd over gender en gendergerelateerde onderwerpen in verband met Orange Day. Het Bureau Genderaangelegenheden Nickerie staat niet stil.

Het gaat om kinderen tussen acht en veertien jaar. Na de informatiesessie hebben zij op papier gezet wat zij denken van gendergerelateerd geweld, door middel van tekeningen. Zij keurden het geweld af en boden liefde als oplossing aan.

Nandini Dinai van BGA Nickerie is onder de indruk van het werk van de kinderen. “Het doel hiervan is om bij deze kinderen op hun niveau genderbewustwording opgang te brengen. Een ding staat vast, deze kinderen hoef je niet veel uit te leggen, ze hebben gauw door waarover het gaat en dat ze nu al oplettend moeten zijn in hun omgeving en zoveel mogelijk helpen om geweld tegen te gaan”, aldus Dinai.

BGA Nickerie streeft ernaar om zoveel mogelijk personen en organisaties in te lichten over Orange Day. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor gendergerelateerd geweld. Deze vorm van geweld is om verschillende redenen een bedreiging voor duurzame ontwikkeling van personen en gemeenschappen. Met name wordt opgeroepen om geweld tegen vrouwen te beëindigen, om het bewustzijn te vergroten en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen.

Als een heldere en optimistische kleur vertegenwoordigt oranje een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Orange Day doet een beroep op maatschappelijke organisaties, regeringen en VN-partners om mensen te mobiliseren en kwesties aan de orde te stellen die relevant zijn voor het voorkomen en beëindigen van geweld tegen vrouwen en meisjes, niet alleen één keer per jaar op de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen (25 november), maar elke maand.(GFC)

Overige berichten