fbpx
Kinderen kunnen doodziek worden na coronainfectie, waarschuwt Amerikaanse gouverneur

GFC NIEUWS- “Als uw kind in contact is geweest met een covidpatiënt, ook al is het een hele tijd geleden, is het raadzaam om dat zeer goed in de gaten te houden. Ouders moeten zich zorgen maken, u moet zich zorgen maken”, zegt de gouverneur van New York, Andrew Cuomo deze week wederom op de Amerikaanse televisie.

Er zijn in New York alleen al meer dan 100 kinderen geregistreerd die ernstige klachten hebben overgehouden na besmetting met het coronavirus. Een aantal zijn overleden. Een meerderheid is terechtgekomen op de intensive cares van verschillende ziekenhuizen. Ook in andere staten zijn er tientallen gevallen gemeld.

De kinderen kregen klachten die veel lijken op de ziekte van Kawasaki. Als de klachten niet op tijd of goed worden behandeld, kunnen bloedvaten rond het hart en andere lichaamsdelen ernstig beschadigd raken. Er kunnen mogelijk hierdoor gevaarlijke bloedklonters ontstaan die in sommigen gevallen kunnen leiden tot een hartinfarct.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.