fbpx

Kinderen krijgen de kans zich te uiten door kunst

“Improve your artistic skills” is de titel van het project dat de districtscommissaris (dc) van Wanica, Audrey Hankers, samen met het Kinderhuis Maria Hoeve te Lelydorp uitvoert. Dit project is onderdeel van een reeks projecten die de dc met financiële ondersteuning van de Venezolaanse ambassade uitvoert.

“Deze kinderen willen wij extra aandacht geven” verklaart de burgermoeder de keuze van dit tehuis. Het zal volgens haar gelukkig niet bij deze groep blijven, omdat het een maandelijks terugkerende activiteit zal worden. In het vervolg zullen andere kinderen uit Wanica ook de mogelijkheid tot deelname krijgen.

“Kunst is heel erg belangrijk voor jeugdigen, ze kunnen hun gevoelens vrij uiten” verteld de commissaris overtuigd van het belang van kunst voor deze groep jonge Surinamers. Ze geeft verder aan enorm genoten te hebben en onder de indruk te zijn van de creativiteit die ligt bij de kinderen.

Olga Margarita Díaz Martínez, ambassadeur van Venezuela vindt het een eer om een bijdrage te kunnen leveren aan dit kinderproject. De diplomaat geeft aan dat dit project in het licht van de versteviging van de band tussen Suriname en haar land gezien kan worden.

Aan het eind van de workshop kregen de kinderen een certificaat uit handen van de dc en vertegenwoordigers van de Venezolaanse ambassade. Muziekworkshops en Spaanse cursussen zijn projecten die op stapel liggen.(GFC)

Naar meer berichten...