fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kinderen Inheemse dorpen ontberen onderwijs

GFC NIEUWS- Kinderen van dorpen in het Wayambogebied kunnen nog niet naar school, omdat de leerkrachten niet naar deze dorpen kunnen afreizen.
De bootondernemers die de onderwijzers transporteren weigeren om de leerkrachten te vervoeren omdat zij nog geen betaling hebben gekregen van de overheid. Dit zegt het dorpshoofd van Donderkamp, Rubertho Joghie.
Het nieuw schooljaar is zoals gewoonlijk op 1 oktober gestart. Joghie zegt dat hij dit probleem heel erg vindt, omdat de kinderen een achterstand zullen hebben in vergelijking met scholieren in Paramaribo. Daarom hoopt hij dat het probleem spoedig wordt opgelost.
Bootondernemer Jan Nojokromo, die de onderwijzers vervoert naar Corneliskondre en Donderkamp aan de Wayamborivier, geeft aan dat hij al drie jaren geen geld heeft ontvangen van de overheid.
Hoewel Nojokromo weet dat hij met zijn actie de scholieren dupeert, zegt hij geen andere keus te hebben. De reden hiertoe is namelijk dat de brandstofprijs fors is verhoogd en hij zijn betaling hard nodig heeft om zijn onderneming te financieren.
Ook in andere dorpen zijn de scholen om dezelfde redenen nog gesloten, zoals in Galibi aan de beneden Marowijne en Tapoeripa aan de Nickerierivier.

OOK INTERESSANT
Tweede groep militaire tuchtrechters afgeleverd