fbpx
Kinderen Inheemse dorpen ontberen onderwijs

GFC NIEUWS- Kinderen van dorpen in het Wayambogebied kunnen nog niet naar school, omdat de leerkrachten niet naar deze dorpen kunnen afreizen.

De bootondernemers die de onderwijzers transporteren weigeren om de leerkrachten te vervoeren omdat zij nog geen betaling hebben gekregen van de overheid. Dit zegt het dorpshoofd van Donderkamp, Rubertho Joghie.

Het nieuw schooljaar is zoals gewoonlijk op 1 oktober gestart. Joghie zegt dat hij dit probleem heel erg vindt, omdat de kinderen een achterstand zullen hebben in vergelijking met scholieren in Paramaribo. Daarom hoopt hij dat het probleem spoedig wordt opgelost.

Bootondernemer Jan Nojokromo, die de onderwijzers vervoert naar Corneliskondre en Donderkamp aan de Wayamborivier, geeft aan dat hij al drie jaren geen geld heeft ontvangen van de overheid.

Hoewel Nojokromo weet dat hij met zijn actie de scholieren dupeert, zegt hij geen andere keus te hebben. De reden hiertoe is namelijk dat de brandstofprijs fors is verhoogd en hij zijn betaling hard nodig heeft om zijn onderneming te financieren.

Ook in andere dorpen zijn de scholen om dezelfde redenen nog gesloten, zoals in Galibi aan de beneden Marowijne en Tapoeripa aan de Nickerierivier.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…