fbpx
Kinderen in omgeving Covid-19-positieven mogen niet naar school en opvang

GFC NIEUWS- Peuterscholen en crèches mogen op maandag 6 juli hun deuren weer openen, echter mogen kinderen die zich in de directe omgeving van een coronapatiënt bevinden niet naar de kinderopvang of school gestuurd worden.

Zowel ouders als crèche-eigenaren en leidsters moeten zich aan deze preventiemaatregel houden.

“Indien u weet dat er in de directe omgeving van uw kind iemand positief is getest op COVID-19, mag u uw kind niet naar de opvang sturen”, zegt kindercardioloog Amadu Juliana. “Mensen die ziek zijn of in een huis wonen met mensen die ziek zijn, moeten thuisblijven.”

De kindercardioloog geeft verder aan dat hoewel de kans dat een kind een volwassene infecteert laag is, het belangrijk blijft de preventiemaatregelen in acht te nemen. Contactonderzoek van geïnfecteerde mensen, gedaan door het Nederlandse RIVM heeft vastgesteld dat kinderen nauwelijks een bron van infectie zijn.

“Toch blijft het belangrijk dat de afspraken worden nageleefd, dat wij vertrouwen hebben in elkaar, dat mensen zich houden aan de richtlijnen. En dat betekent dus als je koorts hebt of andere Covid-19 gerelateerde klachten hebt, dat je thuisblijft en je kind thuishoudt.”

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.