Kinderen ernstig ziek op intensive Care na besmetting met coronavirus

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een ruim aantal kinderen is op de Intensive Care Units opgenomen nadat ze getroffen zijn door een aan het coronavirus gerelateerde ziekte.

Experts maken zich ernstige zorgen over alweer een nieuwe virusstam die door wetenschappers  is omgedoopt tot B.1.426.

Medische specialisten in Los Angelos (VS) hebben alarm geslagen na constatering van een toename van het zogenaamde multisysteem-inflammatoire syndroom bij kinderen (MIS-C) in hun stad dat sterk in verband wordt gebracht met de virusbesmettingen.

Intussen is er al tenminste 1 kind overleden en 62 in gespecialiseerde kinderhospitalen opgenomen, waarvan bijna de helft op de Intensive Care Units, melden medewerkers van het Los Angeles County Department of Public Health.

MIS-C is een aandoening die vaak voor zorgt dat verschillende delen van het lichaam ontstoken raken. Onder meer de longen, het hart, de hersenen, nieren, huid, het maagdarmkanaal en de ogen.

Ook braken, diarree, nekpijn, huiduitslag, bloeddoorlopen ogen of zich extra moe voelen zijn klachten die zich kunnen ontwikkelen.

Ruim een derde van de zieke kinderen is tussen de 5 en 11 jaar oud. Ongeveer hetzelfde percentage is jonger dan 5 jaar en de resterende groep is tussen de 12 en 20 jaar oud.

Overige berichten