fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kinderen doden zichzelf in opdracht van WhatsApp-zelfmoordspel

Twee Colombiaanse kinderen pleegden kort na elkaar zelfmoord nadat hen in een WhatsApp-spelletje was opgedragen hun leven te beëindigen of anders vervloekt te worden.

Het 12-jarige meisje en de 16-jarige jongen pleegden zelfmoord in de Colombiaanse gemeente Barbosa (Santander) na het spelen van de WhatsApp-game ‘Momo’.

‘Momo’ is een griezelige vrouw met een vogelachtig uiterlijk. Zij stuurt uitdagingen, bedreigingen en verontrustende beelden naar spelers.

In een laatste uitdaging eist zij dat deelnemers zichzelf doden. Wie dat niet doet, zal worden vervloekt met een boosaardige spreuk.

OOK INTERESSANT
FBI huurt privédetectives in voor cyberbeveiligingsoperaties, blijkt uit onderzoek

De politie denkt dat de twee slachtoffers elkaar kennen, omdat de jongen naar verluidt het spel doorstuurde naar de 12-jarige vlak voor hij zichzelf van het leven beroofde.

Het spel verspreidt zich al maanden over Zuid-Amerika. In juli kwam een andere 12-jarige mogelijk op dezelfde manier om het leven.