Kinderen die vaak vette vis eten hebben minder kans op astmatische klachten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Kinderen die vroeg beginnen met het regelmatig eten van vette vis hebben mogelijk een minder grote kans op het ontwikkelen van astmatische klachten.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Queen Mary Universiteit  in London in samenwerking met de universiteiten van Bristol en Southampton in het Verenigd Koninkrijk en het Karolinska instituut in Zweden. De bevindingen zijn gepubliceerd in the European Respiratory Journal.

Vette vis is rijk aan Omega- 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg gezond.

Een topexpert op het gebied van gezonde voeding en afslanken verbonden aan Constantin in Paramaribo zegt aan GFC Nieuws dat de voorkeur gegeven kan worden aan het consumeren van sardines en wilde zalm. Deze vissoorten zijn over het algemeen het minst verontreinigd.

“Het is verstandig om kinderen, maar beslist ook ouderen regelmatig deze vissoorten te laten eten omdat dit veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt”, aldus de Constantin topexpert.

Overige berichten