fbpx

Kinderen Brokopondo blij gemaakt met schoolpakketten

GFC NIEUWS- De schooljeugd van Brokopondo heeft in het kader van de Sustainable Development Goals schoolpakketten in ontvangst mogen nemen.

Het betreft een project van de UNSDG-ambassadeurs dat gefinancierd wordt door Grassalco.

Door het mijnbouwbedrijf zijn in totaal 2000 schooltassen met inhoud beschikbaar gesteld. Dit gebaar moet de pupillen tot steun zijn om het komend schooljaar goed te starten.

Sivern Hammen, UNSDG-jeugdambassadeur zegt dat dit project dateert van 2008. Toen is een aanvang gemaakt met een klein aantal pakketten van 250.

“Kwaliteit van het onderwijs als een van de belangrijke doelen moet gegarandeerd zijn.” Dit jaar zullen de UNSDG-ambassadeurs landelijk 40.000 schoolpakketten verstrekken.

Hammen heeft de kinderen opgeroepen om hun beste doen, omdat de basis van succes in onderwijs zit. Op ouders doet hij een beroep om hun pupillen de nodige steun te geven.

Naomi Blijd, onderdirecteur van Grassalco, heeft aangegeven dat met dit initiatief de kinderen de nodige motivatie geeft om het komend schooljaar hun best nog harder te doen. Als Surinaamse onderneming voldoet het mijnbouwbedrijf aan haar sociaal maatschappelijke plicht om ook te investeren in de mens.

BEKIJK OOK
Humphrey Tjin Liep Shie leidt presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village

Blijd roept andere bedrijven ook op dit project verder te ondersteunen, zodat nog meer pupillen in aanmerking kunnen komen voor een pakket.

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de aanwezige jongeren toegesproken. Hij is van oordeel dat deze ondersteuning aan de jeugd moet resulteren in betere schoolprestaties.

Hij roept hen op om zich te blijven scholen en niet op te geven. Volgens de bewindsman hebben ouders ook een belangrijke taak om hun pupillen verder te motiveren.

Districtscommissaris Frederik Finisi is blij met deze geste en hoopt dat volgend jaar het aantal pakketten meer zal zijn en dat alle schoolkinderen over zullen gaan.

Nadat de schoolpakketten zijn verstrekt heeft de plaatselijke jeugd mogen genieten van de nodige ontspanning.