fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kind gedood door ontploffend springkasteel

Een jong meisje is gestorven na een incident met een springkussen op een populair strand in Norfolk (Engeland). De politie kreeg zondagmorgen om 11.15 uur een melding dat in Lower Esplanade in Gorleston een kind van een springkasteel was gegooid.

Ooggetuigen vertelden dat zij een enorme knal hoorden toen het springkasteel ontplofte; het meisje werd zeven meters omhoog geslingerd. Een badmeester probeerde een kwartier lang het meisje te reanimeren, tot paramedici arriveerden.

Het kind werd in ernstige toestand naar het James Paget-ziekenhuis overgebracht, maar stierf later.

Het is het zoveelste ongeluk met gigantische springkussens die eindigen in een tragedie. Op 15 juni werden twee kermisexploitanten, het echtpaar William en Shelby Thurston, tot drie jaar veroordeeld voor de dood van een 7-jarig meisje wat volgens de rechtbank “volledig had kunnen worden voorkomen”.

OOK INTERESSANT
Wereldwijde vruchtbaarheidscrisis: economische impact van dalende geboortecijfers

Summer Grant werd op een paasbeurs in Harlow, Essex met een springkasteel 300 meter weggeblazen door een windstoot omdat het toestel niet goed was beveiligd.

In juli 2006 werden twee meisjes gedood en raakten enkele andere kinderen gewond toen een enorme opblaasinstallatie met 20 personen door de wind werd opgetild.

Foto: fckw