Kind dat wilde springen van bovenverdieping Hendrikschool en anderen die aanvallen krijgen

INGEZONDEN- Vanmorgen wilde een kind springen van de bovenverdieping van de Hendrikschool in Paramaribo, zo vertelde mijn neefje mij via de app. Kinderen moesten vervolgens gaan naar de Kerk om te bidden. Ook kregen kinderen, volgens mijn neefje, een “Wintie” aanval.

Ik vind het vreselijk om deze apps te krijgen van mijn neef, die nota bene nog een tiener is.

Wat is er toch aan de hand met onze jeugd? Moet er meer aandacht worden besteed aan de opvoeding? Hoe staat het met sociale media? Urenlang per dag zijn de kinderen tegenwoordig bezig op het net. En helaas gaat het niet altijd om educatieve zaken, waarmee ze bezig zijn.

Ik stel voor aan de regering om veel meer aandacht te besteden aan de vorming van de jeugd. Er is ook een belangrijke taak weggelegd voor de ouders en verzorgers.

Voor een ieder die suïcidale neigingen heeft heb ik een advies: pleeg NOOIT zelfmoord! Dat is NOOIT de oplossing van een probleem. Praat met een goede vriend of vriendin, leerkracht, oom, tante, moeder, vader, priester, politie of wie dan ook die je kan vertrouwen, over je problemen.

Je zult merken dat er met de tijd oplossingen worden gevonden. Ook al heb je verdriet of zie je het niet meer zitten. Het leven bestaat uit goede en slechte tijden. Na regen komt er weer zonneschijn. Probeer je daaraan vast te klampen. Maar pleeg NOOIT zelfmoord!

J. Kerto

Plaatsing van ontvangen/ingezonden artikelen op GFC Nieuws houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Overige berichten