Kim Moo Taekwondo Academy Suriname krijgt internationale erkenning

Kimmoo Taekwondo Academy Suriname (KTA) heeft op vrijdag 4 januari het officiële KUKKIWON membership Certificaat ontvangen. De KTA is met terugwerkende kracht vanaf januari 2017 erkend door de Internationale taekwondo organisatie KUKKIWON, gevestigd in Zuid-Korea.

KTA is het eerste Taekwondo opleiding instituut in Suriname die de status KMS Doyang (KUKKIWON erkende Taekwondo opleidings lokatie) draagt.

KUKKIWON, ook wel bekend als het Wereld Taekwondo Hoofdkwartier, is de thuisbasis van de World Taekwondo Academy.

De KUKKIWON is de door de Zuid Koreaanse overheid erkende bestuursorganisatie als het gaat over de kwaliteit van Taekwondo wereldwijd en is de enige organisatie die wereldwijd erkende Dan (Zwarte Band) certificaten uitgeeft.

De World Taekwondo Organisatie belast met de sportzijde (olympische en wereldkampioenschappen) van Taekwondo accepteert alleen atleten met een KUKKIWON Certificaat.

Met deze internationale erkenning heeft de Kimmoo Taekwondo Academy in Suriname de bevoegdheid om internationaal erkende Dan-examens af te nemen en dus erkende certificaten uit te geven. Het proces om erkend te worden door de Kukkiwon heeft twee jaren geduurd.

Kimmoo Taekwondo Academy te Paramaribo, is in 2009 opgericht door Tino Lew (5e dan Master Taekwondo).

KTA richt zich op zowel fysieke als mentale vorming van jong en oud. Dit instituut, met meer dan 250 leerlingen, heeft in de afgelopen tien jaren 20 leerlingen met een taekwondo eerste dan (zwarte band) opgeleid.

KTA heeft drie scholen die respectievelijk zijn gevestigd te Paramaribo Zuid (Rosita straat), Paramaribo Noord (Bonistraat) en te Lelydorp (Vlindertuin ).

Met deze internationale erkenning maakt KTA een belangrijke stap in de verdere groei van taekwondo in Suriname.

KTA biedt de Surinaamse samenleving de mogelijkheid om fysiek en gedisciplineerd op traditionele wijze deze Koreaanse verdedigingskunst te beoefenen.(GFC)

Overige berichten