fbpx
“Kiezen we voor showbeleid, destructie en ravage?”

GFC NIEUWS- “Gaan wij voor een showbeleid met destructie en ravage of gaan wij voor verstandig, nuchter, en fatsoenlijk beleid, zodat we weer kunnen komen op het spoor van stabilisatie en groei?”

Deze vraag stelt de ondervoorzitter van de NPS, Jerrel Pawiroredjo, die erop wijst dat de zogenaamde revolutie niets meer was dan een ordinaire staatsgreep, een coup, waarbij een wettig gekozen regering werd weggeschoten.

“Dat moet goed vastgelegd worden in ons geheugen, omdat het niet vastgelegd word in de boeken. In de fantasie van heel veel mensen, maar vooral de coupplegers is het een revolutie geworden. Het is omgedoopt tot revolutie, maar ze hebben niet goed gelezen wat een revolutie is. Een echte revolutie begint vanuit de basis van het volk, overal in de wereld. Een ordinaire coup hebben ze omgedoopt,” zegt Pawirodedjo.

Twee desastreuze gevolgen van de coup zijn de decembermoorden van 1982, waarbij vijftien onschuldige burgers zijn vermoord en een ongekende economische crisis.

“Waar zijn wij beland vandaag de dag? Misschien was het een fout van de NPS om te sparen, misschien hadden we meer moeten uitgeven, maar verbrassen is geen optie. De gevolgen zien en voelen we allemaal. Het is merkbaar in de winkels. In Ramgoelam en Pontbuiten wonen de straatarme mensen van ons land. De NPS heeft in de voorhoede de onafhankelijkheid gebracht voor Suriname. Wij hebben dit land vrijgemaakt. Maar in welke ‘katibo’ zijn we nu beland? We zijn in een ‘katibo’ gecreëerd door onze eigen mensen. Je kan je afvragen wat is erger? Die kolonisator toen of de onderdrukker nu?”

Voorzitter Grgory Rusland voegt toe: “ elke keer als het land overging tot ontwikkeling kwam er een neerwaartse gang van de ontwikkeling. De mensen die een falend ontwikkelingsbeleid hebben gevoerd, komen steeds weer aan de macht. De afgelopen tien jaren vanaf 2010 tot nu toe is te merken wat er allemaal mis is gegaan in het land. In 1980 tot 1987 onder het militair bewind, raakte het land bankroet. Alle winkels waren leeg. De Centrale Bank was leeg. De munt van ons was haar waarde kwijtgeraakt. Allerlei problemen kwamen op ons af.”

Rusland vervolgt: “niet alles ging even goed toen NPS aan de macht was, maar als je een vergelijking maakt tussen de toenmalige Frontregering en de huidige regering moet u concluderen dat het Front het beter heeft gedaan. Mensen die twijfelen kunnen zich beroepen op vergelijkingsmateriaal van de verschillende regeringen. Wat we nu hebben moeten we loslaten, we kunnen het niet vasthouden. Wanneer u goed bestuur wilt, moet u de NPS ondersteunen, zodat gezorgd kan worden voor een goede basis van het land.”

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.