Kickbokser Regian Eersel op bezoek bij Sport- en Jeugdzaken

GFC NIEUWS- De kickbokser Regian Eersel, die ONE Lightweight Kickboxing World Champion is, is op beleefdheidsbezoek geweest bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Ad- interim minister van Sport- en Jeugdzaken, Edgar Dikan, heeft hem samen met de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, ontvangen.
Tijdens het bezoek heeft de kickbokser zijn ervaring gedeeld in het bijzijn van de Surinaamse Thaiboksbond onder leiding van Ilonka Elmont.
Eersel, die onder de Surinaamse vlag vecht, is 11 jaren terug gestart met zijn carrière. Naast de titel van ONE Lightweight Kickboxing World Champion, die hij in 2019 in Jakarta heeft behaald, heeft hij meerdere internationale titels op zijn namen weten te schrijven. Inmiddels is hij meervoudig Wereldkampioen in het kickboksen, alsook thaiboksen.
Namens de Regering heeft minister Dikan de felicitaties overgebracht en de kickbokser succes toegewenst met zijn sportcarrière en zijn eerst volgende wedstrijd in maart. Ook heeft hij Eersel bedankt voor het plaatsen van Suriname op de wereldkaart middels zijn prestaties.
Minister Dikan heeft een oproep gedaan aan de Surinaamse jongeren om in de voetsporen van de wereldkampioen te treden en zoals hem, ook hun dromen achterna te gaan.
Gelet op het feit dat jongeren de doelgroep zijn van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft het ministerie hem gecomplimenteerd voor de initiatieven die hij genomen heeft tijdens zijn bezoek aan Suriname, zoals het bezoeken van kindertehuizen en sportscholen.
Het ministerie zal de kickbokser waar mogelijk de nodige ondersteuning bieden. Eersel vertrekt zaterdag aanstaande weer naar Nederland.