fbpx
Kickbokser Regian Eersel op bezoek bij Sport- en Jeugdzaken

GFC NIEUWS- De kickbokser Regian Eersel, die ONE Lightweight Kickboxing World Champion is, is op beleefdheidsbezoek geweest bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Ad- interim minister van Sport- en Jeugdzaken, Edgar Dikan, heeft hem samen met de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, ontvangen.

Tijdens het bezoek heeft de kickbokser zijn ervaring gedeeld in het bijzijn van de Surinaamse Thaiboksbond onder leiding van Ilonka Elmont.

Eersel, die onder de Surinaamse vlag vecht, is 11 jaren terug gestart met zijn carrière. Naast de titel van ONE Lightweight Kickboxing World Champion, die hij in 2019 in Jakarta heeft behaald, heeft hij meerdere internationale titels op zijn namen weten te schrijven. Inmiddels is hij meervoudig Wereldkampioen in het kickboksen, alsook thaiboksen.

Namens de Regering heeft minister Dikan de felicitaties overgebracht en de kickbokser succes toegewenst met zijn sportcarrière en zijn eerst volgende wedstrijd in maart. Ook heeft hij Eersel bedankt voor het plaatsen van Suriname op de wereldkaart middels zijn prestaties.

Minister Dikan heeft een oproep gedaan aan de Surinaamse jongeren om in de voetsporen van de wereldkampioen te treden en zoals hem, ook hun dromen achterna te gaan.

Gelet op het feit dat jongeren de doelgroep zijn van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft het ministerie hem gecomplimenteerd voor de initiatieven die hij genomen heeft tijdens zijn bezoek aan Suriname, zoals het bezoeken van kindertehuizen en sportscholen.

Het ministerie zal de kickbokser waar mogelijk de nodige ondersteuning bieden. Eersel vertrekt zaterdag aanstaande weer naar Nederland.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.