fbpx
Kickbokser Regian Eersel in Suriname

GFC NIEUWS- De ONE Lightweight Kickboxing World Champion, Regian Eersel, vertoeft momenteel in Suriname.

ij arriveerde op 14 februari voor familiebezoek in Suriname en zal van de gelegenheid gebruik maken om zijn kennis en ervaringen te delen met Surinaamse kickboksers. Op het programma staat ook een ontmoeting met minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken.

Eersel zegt het geweldig te vinden om terug te zijn in Suriname. Hij vertrok als 4-jarig jongetje naar Nederland, maar is daarna wel teruggekeerd en heeft zelfs enkele wedstrijden in zijn geboorteland geleverd.

Zijn grootste prestatie is het behalen van de ONE Lightweight Kickboxing World Championship door wereldtopper Nieky Holzken te verslaan in een titelwedstrijd in Jakarta. Eersel vecht onder de Surinaamse vlag.

De kickbokser is volgens het NII voornamelijk in Azië razend populair en heeft vooral in China enorm veel fans. In dat land heeft hij een 9-tal wedstrijden gevochten, waardoor hij daar nu een grote populariteit geniet.

De 27-jarige Eersel stapte op zijn 15e de kickbokswereld binnen. Hij kijkt op naar vechters als Tyrone Spong en Remy Bonjasky. Hij heeft een agressieve vechtstijl, waarbij er veel druk op de tegenstander wordt gezet.

Zijn volgende gevecht in op 20 maart 2020 in Vietnam. De tegenstander moet nog bekendgemaakt worden.

Eersel is ook van plan kindertehuizen te bezoeken om daar jongeren moed in te spreken. Hij wil deze groep stimuleren om haar best te blijven doen op school en haar dromen achterna te gaan.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…