fbpx

kick – off Learn to Swim Literacy Program van Zwemvereniging Neptunes

Op 15 november is in zwembad Parima het officiële startsein gegeven voor het Learn to Swim Literacy Program(LSLP) van Zwemvereniging Neptunes.

Het LSLP is een schoolzwemprogramma geschreven door Zwemvereniging Neptunes in reactie op een call voor grants van de Republic Bank Suriname in het kader van hun Power to Make a Difference Program.

Samen met nog 4 andere projecten is het LSLP uit een inzending van in totaal 17 projecten geselecteerd voor uitvoering en financiering binnen het Power to Make a Difference Program van de Republic Bank.

Het LSLP wordt uitgevoerd met schoolkinderen uit volksbuurten die vanwege verschillende situaties geen of moeilijk toegang hebben tot het volgen van zwemlessen.

Anders dan bij schoolzwemprogramma’s die tot nu toe door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur én het Ministerie van Sport en Jeugdzaken zijn uitgevoerd concentreert het LSLP zich op kinderen vanaf 6 jaar.

In deze pilot van het LSLP dat loopt tot en met juni 2018 wordt er gewerkt met maximaal 120 leerlingen van groep 4, groep 5 en groep 6 van de OS Winti Wai.

Het LSLP voorziet niet alleen in een nationale behoefte, maar levert ook een wezenlijke bijdrage aan de zwemsport in Suriname in het algemeen, draagt bij aan good health, well being and quality physical education en kan bijdragen tot het verkleinen van het aantal doden door verdrinking.

Dit programma is zodanig geschreven dat de zwemlesjes goed moeten aansluiten op wedstrijdzwemmen.

Zwemvereniging Neptunes is opgericht op 16 februari 1963 met als hoofddoel kinderen van minder gefortuneerde ouders de gelegenheid bieden om de zwemsport ook in een zwembad te beoefenen.

Met dit programma kan zij ruimschoots invulling geven aan dit doel en tegelijkertijd zichzelf visueel maken voor de Surinaamse en internationale gemeenschap.

Het LSLP heeft een program management bestaande uit Renate Telting-Franker, Santusia Sjauw En Wa en Rasida Illes.

Harvey Bang A Foe is als consultant verbonden aan het project, Marcel Nahar is de coördinator en de zwemonderwijzers zijn Yvonne Liems-Hewitt, Maureen Tilburg-Bulo en Rachida Grames.

Dit team is vastberaden om het LSLP met succes af te ronden in belang van Neptunes, de zwemsport in Suriname en de leerlingen van OS Winti Wai.(GFC)