fbpx

Kersverse moeder sterft nadat arts ‘baarmoeder uit lichaam trok’

GFC NIEUWS- Een kersverse moeder stierf nadat een arts naar verluidt haar seksuele organen uit haar lichaam trok tijdens het verwijderen van haar placenta na de bevalling.

Alisa Tepikina, 22, schreeuwde het uit van de pijn kort na de bevalling, nadat de arts haar volledige baarmoeder eruit trok.

De nieuwe moeder ging in een coma en stierf ten gevolge van een shock en een hartstilstand.

Alisa uit Rusland kreeg slechts de gelegenheid om even te lachen met haar pasgeboren babydochter, Anya, voordat de verloskundige probeerde om placenta te verwijderen uit een retroversie baarmoeder.

Normaal ligt de baarmoeder iets naar voren (naar de buikzijde van het lichaam) gekanteld. Deze kanteling wordt aangeduid met de term anteversie van de baarmoeder (‘ante’ betekent ‘naar voren gericht’ en ‘versie’ betekent ‘kering, kanteling’). Bij retroversie van de baarmoeder (‘retro’ betekent ‘naar achteren gericht’) kantelt de baarmoeder naar achteren (naar de rugzijde van het lichaam).

BEKIJK OOK
Standaarden gewenst binnen securitybranche

Een onderzoek die zes maanden heeft geduurd, leidde tot een aanklacht voor dood door nalatigheid tegen de 27-jarige arts die een gevangenisstraf of verplichte arbeid tegemoet mag zien indien veroordeeld.

In het geval van Alisa zou volgens het onderzoek de placenta onder narcose handmatig afgescheiden moeten worden.

“Niet-gecontroleerd of onjuist trekken van de navelstreng leidde tot volledige verwijdering van de baarmoeder,” staat in een verklaring van medische deskundigen.

“De vrouwelijke organen die werden uitgerukt, zijn te laat teruggeplaatst.”

Alisa ging in een coma en haar hart stopte kort daarna.

Haar baby wordt verzorgd door haar echtgenoot en haar moeder.