fbpx
Kersverse moeder sterft nadat arts ‘baarmoeder uit lichaam trok’

GFC NIEUWS- Een kersverse moeder stierf nadat een arts naar verluidt haar seksuele organen uit haar lichaam trok tijdens het verwijderen van haar placenta na de bevalling.

Alisa Tepikina, 22, schreeuwde het uit van de pijn kort na de bevalling, nadat de arts haar volledige baarmoeder eruit trok.

De nieuwe moeder ging in een coma en stierf ten gevolge van een shock en een hartstilstand.

Alisa uit Rusland kreeg slechts de gelegenheid om even te lachen met haar pasgeboren babydochter, Anya, voordat de verloskundige probeerde om placenta te verwijderen uit een retroversie baarmoeder.

Normaal ligt de baarmoeder iets naar voren (naar de buikzijde van het lichaam) gekanteld. Deze kanteling wordt aangeduid met de term anteversie van de baarmoeder (‘ante’ betekent ‘naar voren gericht’ en ‘versie’ betekent ‘kering, kanteling’). Bij retroversie van de baarmoeder (‘retro’ betekent ‘naar achteren gericht’) kantelt de baarmoeder naar achteren (naar de rugzijde van het lichaam).

Een onderzoek die zes maanden heeft geduurd, leidde tot een aanklacht voor dood door nalatigheid tegen de 27-jarige arts die een gevangenisstraf of verplichte arbeid tegemoet mag zien indien veroordeeld.

In het geval van Alisa zou volgens het onderzoek de placenta onder narcose handmatig afgescheiden moeten worden.

“Niet-gecontroleerd of onjuist trekken van de navelstreng leidde tot volledige verwijdering van de baarmoeder,” staat in een verklaring van medische deskundigen.

“De vrouwelijke organen die werden uitgerukt, zijn te laat teruggeplaatst.”

Alisa ging in een coma en haar hart stopte kort daarna.

Haar baby wordt verzorgd door haar echtgenoot en haar moeder.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…