fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kerkdiensten tijdens kerstdagen in de kerken gaan niet door

GFC NIEUWS- Vanwege de Covid-19-crisis in Suriname gaan de gebruikelijke kerkdiensten tijdens de kerstdagen niet door.

Er is hierover overleg geweest met de minister van Volksgezondheid en religieuze organisaties. In de Kathedraal zal op kerst wel een dienst gehouden worden die live op de televisie gevolgd kan worden.

Een groot aantal geestelijke leiders van verschillende kerken heeft vorige week samen met hun achterban haar misnoegen kenbaar gemaakt over de recente Covid-19-beperkende maatregelen die door de regering zijn genomen.

In de kerstperiode wordt de komst van God, de Zoon Jezus Christus, gevierd en is een van de meest belangrijkste periode van het jaar.

De geestelijken schrijven in de petitie dat zij zich volop hebben voorbereid om dit feest, met in acht neming van alle voorgeschreven Covid-19-protocollen, dan ook te vieren in de verschillende gebedshuizen.

OOK INTERESSANT
Suriname gekozen als vicevoorzitter 78ste sessie Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

De petitionarissen vonden dat zij van het ene op het andere moment onaangenaam zijn verrast met een maatregel, waarbij niet meer dan tien personen bij elkaar mogen komen.

Dit komt erop neer dat de kerkdeuren gesloten moeten blijven, wat als zeer onsmakelijk wordt ervaren.

De regering en de geestelijke leiders hebben na een aantal gesprekken mekaar gevonden. Vanuit de geestelijke leiders werd aangehaald dat men de ernst van de situatie begrijpt, echter hadden zij gewild dat de regering overleg met ze had gepleegd.