fbpx
Kenny B nu ook in Nederland op 1

Kenny B is de nieuwe nummer 1 in de GfK Single Top 100.

Na elf nummer 1 hits in Suriname is nu ook Nederland aan de beurt. Nederland is massaal gevallen voor de zanger en zijn hit ‘Parijs’.

Kenny B is de eerste Nederlandse artiest die meer dan een miljoen Spotify streams in één week tijd wist te behalen. Hij verscheen zelfs in de Wereldwijde Viral Top 50 van het streaming platform.

Op 15 mei verschijnt zijn album ‘Kenny B’.

Kenneth Bron (53), oftewel Kenny B, de Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land kan het nieuws maar nauwelijks geloven. “Ik ben zo blij voor mijn mensen. Ik hoop dat ik met dit liedje mijn bijdrage heb geleverd aan de liefde voor de Nederlandse taal.”

Op zijn aanstaande album zingt Kenny voornamelijk Nederlands, na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten. De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden”, aldus Kenny B.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.