Kennisuitwisseling tussen ADRON, landbouwvoorlichters en padieproducenten

GFC NIEUWS- Op de Openbare School te Groot-Henar was er afgelopen week een kennisuitwisselingsbijeenkomst tussen de landbouwvoorlichters van LVV, Adron en padieproducenten met als thema “Ziekten en plagen in de rijstbouw”.
De bijeenkomst is verzorgd door de coördinator van het ministerie van LVV Regio-West, Guido Van der Kooye, en de directeur van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum,ADRON de heer Nareen Gajadien.
Het ministerie van LVV is in november 2019 een training gestart voor ressortleiders en landbouwvoorlichters van Nickerie in samenwerking met het ADRON te Nickerie.
Met de training wordt beoogd om de landbouwvoorlichters kennis bij te brengen over de ziekten en plagen bij de rijstteelt. Om dit op de juiste wijze te kunnen doen is er door de landbouwvoorlichters een rijstveld ingezaaid en wordt het hele proces tot de oogst gevolgd. De praktijklessen zijn op de vrijdag.
Tijdens de bijeenkomst is de theoretische informatie over ziekten en plagen gedeeld met de boeren en diende het eveneens om de werkrelatie tussen de voorlichters en boeren te verstevigen. De aanwezigen zijn in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, waar er goed gebruik van is gemaakt. Er is aangegeven nog meer van dit soort informatiebijeenkomsten te houden.

Overige berichten