fbpx
Kennisuitwisseling tussen ADRON, landbouwvoorlichters en padieproducenten

GFC NIEUWS- Op de Openbare School te Groot-Henar was er afgelopen week een kennisuitwisselingsbijeenkomst tussen de landbouwvoorlichters van LVV, Adron en padieproducenten met als thema “Ziekten en plagen in de rijstbouw”.

De bijeenkomst is verzorgd door de coördinator van het ministerie van LVV Regio-West, Guido Van der Kooye, en de directeur van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum,ADRON de heer Nareen Gajadien.

Het ministerie van LVV is in november 2019 een training gestart voor ressortleiders en landbouwvoorlichters van Nickerie in samenwerking met het ADRON te Nickerie.

Met de training wordt beoogd om de landbouwvoorlichters kennis bij te brengen over de ziekten en plagen bij de rijstteelt. Om dit op de juiste wijze te kunnen doen is er door de landbouwvoorlichters een rijstveld ingezaaid en wordt het hele proces tot de oogst gevolgd. De praktijklessen zijn op de vrijdag.

Tijdens de bijeenkomst is de theoretische informatie over ziekten en plagen gedeeld met de boeren en diende het eveneens om de werkrelatie tussen de voorlichters en boeren te verstevigen. De aanwezigen zijn in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, waar er goed gebruik van is gemaakt. Er is aangegeven nog meer van dit soort informatiebijeenkomsten te houden.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…