fbpx
KennisKring zal bouwstenen aandragen voor een beter Suriname

GFC NIEUWS- KennisKring zal op dinsdag 7 juli bouwstenen aandragen voor een beter Suriname.

De schulden achtervolgen het nieuw regeerteam. De aftredende regering benoemt overnacht ambtenaren, beloont zichzelf met enorme “chicken feed” twk- bedragen, decoreert nog erbij met Keti Koti veel mislukkelingen, creëert een belachelijke hoge militaire functie voor onze gammele Nationaal Leger en heeft corona politici niet bespaard.

De hamvraag is volgens de KennisKring ‘hoe verder, all hands on deck?’ Direct na het aantreden begon de stoelendans over en de toename van het aantal (onder) ministeries. In de media begon de afkeuring en heeft KennisKring reeds op 2 juni een voorstel gedaan dat grotendeels werd ondersteund door derden, zoals de Nationale Vrouwen Beweging.

Reacties kwamen binnen en wordt gehoopt dat de partijen de koppen weer bij elkaar zullen steken voor de verdere efficiëntieverbetering, hervorming en sanering van het overheidsapparaat.

De voorstellen waren:

1. Het ministerie van Financiën & Planning;
2. Het ministerie van Infrastructuur (met Wegen-water-en transport autoriteiten);
3. Het ministerie van Binnenlandse zaken en Veiligheid;
4. Het ministerie van Internationale Betrekkingen en Defensie;
5. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Sport-, Cultuur-, Arbeidsautoriteiten);
6. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Ruimtelijke ordening;
7. Het ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid;
8. Het ministerie van Economische Zaken (met Industrie en Toerisme autoriteiten);
9. Het ministerie van Agrarische Ontwikkeling;
10. Het ministerie van Algemene Zaken en geen uitgebreide kabinetten van de president en vicepresident.

Alle aandacht om het getij te keren zal naar de productie-industrie en toerismesector moeten gaan.
Op dinsdag 7 juli zullen live via ABC TV diverse deskundigen zich buigen over hun vak-en werkgebieden.

Met als thema: “Bouwstenen voor een beter Suriname” zal Martin Panday, toerismeconsultant het hebben over “ Toerisme als deviezenverdiener”, waarna Nemchand Kanhai, de voorzitter van de Associatie van de Pluimveesector in Suriname zal aangeven hoe er meer productie in de pluimveeteelt gerealiseerd kan worden.

Prahlad Sewdien, de voorzitter van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, zal zijn visie geven over de “Agro potentie benutting” en sluit de accountant Radjen Pahladsingh de avond af met “Financieringsbronnen voor ondernemers”.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…