fbpx

KennisKring discussieert over onderwijsveld

GFC NIEUWS- KennisKring houdt op 1 oktober een discussieavond over twee onderwerpen op het gebied van onderwijs.

Het eerste thema gaat over hoe universiteiten en HBO-instellingen uit het dal kunnen kruipen om beter dienstbaar kunnen zijn aan de ontwikkeling van Suriname. De gastspreker is professor Jack Mencke.

“Waarom lukt het ondanks vele congressen, workshops en trainingen over ons onderwijs, zovele loonsverhogingen en diverse door internationale instituten en universiteiten gefinancierde projecten en programma’s, en vele ministerswisselingen, alsmaar niet om de onderwijssector te vernieuwen en binnen het zogeheten hoger onderwijs “Kennis te maken tot motor van ontwikkeling?”

De inleider zal in het licht van internationale-, regionale- en nationale ontwikkelingen ingaan op de noodzakelijke institutionele, bestuurlijke en inhoudelijke voorwaarden voor een take-off van kennisontwikkeling op het hoogste niveau in Suriname.

BEKIJK OOK
Minister Mac Andrew heeft open oor voor knelpunten vakbond SAO

Het tweede thema gaat over “Kernproblemen in ons onderwijs? De gastspreker is Ivan Fernald, onderwijsdeskundige.

Het onderwijs is niet in voldoende mate afgestemd op de eisen van de tijd. De recente vernieuwingen verdienen het predicaat innovatie niet omdat zij samenhang missen.

Er is veel symptoombestrijding en de kernproblemen worden veelal ongemoeid gelaten. Voorts is er sprake van inconsistentie in het onderwijs en discontinuïteit van onderwijsmethoden.

Ook de recente vernieuwing van het LBO en de Academische lerarenopleiding zullen de revue passeren.

De panelleden zijn Wilgo Valies, gewezen vakbondsleider en Reshma Mangre, voorzitter van de onderwijsbonden FOLS en ALS.

KenisKring heeft voor deze onderwerpen gekozen omdat 1 oktober de scholen aanvangen en houdt de president op 30 september zijn jaarrede met vele onderwijsplannen .