fbpx

KennisKring discussieert over perikelen binnen ons onderwijs

KennisKring heeft de berichten in de media gevolgd over de examenresultaten van het afgelopen schooljaar op de diverse VOJ, VOS en andere scholen. Deze cijfers raken elke burger en ook de hedendaagse en toekomstige economie van ons land. Vele teleurstellingen van hardwerkende ouders, schooldirecteuren, het ministerie van Onderwijs, deskundigen moeten ons doen nadenken van hoe lang wij nog deze resultaten kunnen accepteren.

Er wordt veel geld geïnvesteerd in het onderwijs, ouders geven jaarlijks kapitalen uit om hun kind een goede burger te laten worden. Het aantal drop-outs baart ons zorgen omdat de weg van crimineel handelen niet ver is wanneer er geen banen te vinden zijn.

Eeuwige disputen over onderwijs topics, spanningsvelden in plaats van partnerschappen tussen overheid en vakbeweging en vele stakingsdreigingen hebben ons niet verder gebracht dan slechter wordende slagingspercentages, haalt de organisatie aan. “Wie heeft gelijk en wie niet? Onze kinderen en ons land zijn de dupe hiervan”.

BEKIJK OOK
Wegomlegging nabij Fort Zeelandia vanwege 8 decemberproces

KennisKring heeft daarom gemeend een openbare discussie met deskundigen te houden met als thema “Disharmonie en devaluatie van ons onderwijs”. De gastsprekers Ramon Alibaks en Ivan Fernald zijn gevraagd hun blik hierop te werpen en aanbevelingen te doen.

Suriname moet structureel zaken op een rijtje zetten, alle koppen bij elkaar steken en ons onderwijs naar een hoger niveau tillen. Onze studenten in het buitenland ervaren hoe de wereld naar ons kijkt en ons niveau lager waardeert dan voorheen. Actoren uit het onderwijsveld worden uitgenodigd hun bijdrage te leveren. Kenniskring hoopt hiermee een positieve bijdrage te leveren aan deze voor Suriname belangrijke sector. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen.