fbpx
KennisKring buigt zich over oplossingsmodellen voor huidige economische crisis

GFC NIEUWS- Dinsdag zal Kenniskring zich buigen over oplossingsmodellen voor de huidige economische crisis in Suriname.

De economie van Suriname bevindt zich momenteel in een kritieke fase. Na de benzine prijsstijging, de bus- en NVB-tarieven, de bootkosten, heeft ook Telesur haar tarieven zwaar verhoogd; de huur een vaste lijn is van 4 naar 34 SRD oftewel 850%.

Na de devaluatie van onze munt van 7.52 naar 14.29 oftewel 86% is de zwarte markt cambiokoers ook niet stil gaan liggen. Die is intussen gestegen bij cashbetaling naar 18.40 en bij digitale betaling naar 20 SRD voor een US-dollar. Boze tongen beweren dat de oliemaatschappijen nu aangewezen zijn op de parallelmarkt koers.

Verder blijkt dat Suriname Oppenheimer niet kan betalen. Op 26 oktober moest er weer een rentebetaling worden gedaan. De nieuwe broker/advisors van het kabinet hebben nu Fransen ingeschakeld die zeker tegen een mindere commissie de job willen klaren.

Fitch probeert ons lager te ranken richting de C’s. Suriname zit klem, haalt KennisKring aan. De vele Raden van Commissarissen gaan door en de betalingsachterstanden zien er volgens onze president nu beter uit. Onze ministers zijn terug uit Europa, maar de koers blijft stijgen.

“Wat is er aan de hand? En wat moeten we doen om het getij te keren?” De discussie over het wel of niet dollariseren van onze economie hebben we gehad. KennisKring zal op dinsdag 3 november haar schijnwerpers richten op oplossingsmodellen voor onze huidige economische crisis.

De gastsprekers zijn Hans Moison, registeraccountant, Dewanand Mahadew, strategist, innovator en management consultant en de econoom Steven Debipersad.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…