fbpx

KennisKring buigt zich over oplossingsmodellen voor huidige economische crisis

GFC NIEUWS- Dinsdag zal Kenniskring zich buigen over oplossingsmodellen voor de huidige economische crisis in Suriname.
De economie van Suriname bevindt zich momenteel in een kritieke fase. Na de benzine prijsstijging, de bus- en NVB-tarieven, de bootkosten, heeft ook Telesur haar tarieven zwaar verhoogd; de huur een vaste lijn is van 4 naar 34 SRD oftewel 850%.
Na de devaluatie van onze munt van 7.52 naar 14.29 oftewel 86% is de zwarte markt cambiokoers ook niet stil gaan liggen. Die is intussen gestegen bij cashbetaling naar 18.40 en bij digitale betaling naar 20 SRD voor een US-dollar. Boze tongen beweren dat de oliemaatschappijen nu aangewezen zijn op de parallelmarkt koers.
Verder blijkt dat Suriname Oppenheimer niet kan betalen. Op 26 oktober moest er weer een rentebetaling worden gedaan. De nieuwe broker/advisors van het kabinet hebben nu Fransen ingeschakeld die zeker tegen een mindere commissie de job willen klaren.
Fitch probeert ons lager te ranken richting de C’s. Suriname zit klem, haalt KennisKring aan. De vele Raden van Commissarissen gaan door en de betalingsachterstanden zien er volgens onze president nu beter uit. Onze ministers zijn terug uit Europa, maar de koers blijft stijgen.
“Wat is er aan de hand? En wat moeten we doen om het getij te keren?” De discussie over het wel of niet dollariseren van onze economie hebben we gehad. KennisKring zal op dinsdag 3 november haar schijnwerpers richten op oplossingsmodellen voor onze huidige economische crisis.
De gastsprekers zijn Hans Moison, registeraccountant, Dewanand Mahadew, strategist, innovator en management consultant en de econoom Steven Debipersad.

BEKIJK OOK
Belofte president Santokhi op Vaderdag: geen enkele burger laat ik links liggen