fbpx
Kennis Israël van belang voor Surinaamse landbouwers

GFC NIEUWS- Kennis die Israël toepast in de landbouw en veeteelt kan volgens vicepresident Ashwin Adhin van belang zijn voor Surinaamse landbouwers.

De vicepresident vertoeft momenteel met een delegatie in Israël, om daar op uitnodiging van de LR Group Limited een indruk te krijgen van een agrarisch industriepark.

Het is namelijk de bedoeling ook zo een project in Suriname op te zetten. Volgens de vicepresident kan de in Israël gebruikte kennis de landbouwers in Suriname versterken, zodat zij nog meer krijgen voor wat ze produceren, te weten: betere prijzen en betere contracten.

De nieuwe generatie kan ook gestimuleerd worden door de technologie die wordt gebruikt en zij kunnen nog meer halen uit de gronden die ze ter beschikking hebben. Vicepresident Adhin brengt dit ook in lijn met het besluit van de regering om grond beschikbaar te stellen aan studenten die pas zijn afgestudeerd.

Hij benadrukt dat met het in Israël toegepaste systeem in Suriname, 1500 banen kunnen worden gecreëerd, terwijl het aan honderden boeren contracten kan opleveren om als outgrowers te participeren.

Volgens de bewindsman zal er, wanneer de totale technologie geabsorbeerd is en het systeem is uitgegroeid, sprake zijn van iets honderd procent Surinaams.

Vicepresident Adhin zegt dat er uiteindelijk sprake moet zijn van diversifiëring van onze economie. Het agrarisch industriepark wordt het grootste agrarische project in Suriname. “Wij hebben topmensen genomen om het ons te laten zien”, zegt hij over de relatie met LR Group Limited.

Behalve dat landbouwers hier door middel van foto- en filmmateriaal een indruk zullen krijgen van hoe het systeem werkt, zal volgens de vicepresident ook een selectie worden gemaakt van een paar landbouwers, om naar Israël te gaan om te zien hoe alles in zijn werk gaat.

Deze landbouwers zullen in Suriname als trekkers van het project dienen.

Meer nieuws

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…